Odpowiedz

Kredyt na większy dom

Witam,

Bardzo proszę o poradę jak podejść do tematu kupna większego domu.

Obecnie posiadam:

* bliźniaka wartego około 1.100.000 (bez hipoteki)

* mieszkanie warte około 290.000 (hipoteka 42 tys)

* zadłużenie w kredytach konsumpcyjnych: 100 tys

* zarobki: 25 tys netto na B2B

* Żona i 3 dzieci na utrzymaniu

Jeżeli chciałbym kupić większy dom za 1.800.000 to najbadziej optymalnym rozwiązaniem jest:

* posiadanie 20% wkładu własnego (360.000)

* czyli w moim przypadku najpierw spłacam długi (142 tys), następnie sprzedaje mieszkanie (290.000), następnie zbieram oszczędności (70.000)

* otrzymuje kredyt

* kupuje nowy dom

* sprzedaje bliźnika

Czy istnieje inna (krótsza) droga w moim przypadku?

Odpowiedz
0 Lajków
bobo123
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
1
0
21-12-2025
Wiadomość 1 z 2 (79 wyświetleń)

Re: Kredyt na większy dom

Witaj,
warto, abyś skontaktował się z doradcą finansowym, aby dopasował dla Ciebie najlepsze rozwiązanie. Jeżeli chciałbyś poznać warunki naszego kredytu hipotecznego, to zachęcam do umówienia kontaktu ze specjalistą hipotecznym.
Po zalogowaniu do Mojego ING proszę wybrać: Pomoc i kontakt (na dole strony) -> Skontaktuj się -> Spotkania ze specjalistą ING. Możesz również umówić się na stronie www.ing.pl wybierając kolejno: Kontakt -> Umów spotkanie. 
Z dostępnych opcji polecam wybór spotkania wideo, na którym możesz porozmawiać z dowolnego miejsca, nie tracąc czasu na dojazd. Rozwiązanie to jest bardzo proste – nie trzeba niczego instalować, wystarczy wejść w linka, który prześlemy na mejla. Będziesz mógł zobaczyć naszego specjalistę oraz przygotowane materiały.

Przed spotkaniem zapraszam do sprawdzenia maksymalnej możliwej kwoty kredytu na naszej stronie www.ing.pl , w zakładce Kredyty i pożyczki, wybierając Kredyt hipoteczny, a potem Oblicz ratę i zdolność kredytową.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MonikaC
Moderator
Moderator icon
679
124
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (25 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Kredyt na większy dom

Witaj,
warto, abyś skontaktował się z doradcą finansowym, aby dopasował dla Ciebie najlepsze rozwiązanie. Jeżeli chciałbyś poznać warunki naszego kredytu hipotecznego, to zachęcam do umówienia kontaktu

...

22-12-2025
Fatalna obsługa

Dzień dobry. Czy też spotkali się Państwo z fatalna obsługą że strony pracownika banku Ing? Dzisiaj dzwoniłam po raz kolejny w sprawie karty kredytowej. Pani na infolinii nie potrawila udzielić odpowi...

22-12-2025
Hipoteka

Dzień dobry,
proszę o pomoc. Już się pogubiłam.
Mam kredyt hipoteczny. Dziś podpisany akt notarialny. Mieszkanie z rynku pierwotnego. W warunkach kredytu oczekiwany wpis hipoteki. Notariusz tego nie zro...

22-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy