Odpowiedz

Kredyt na budowę domu

Mam pytanie.
Udzielono kredytu na budowę domu.
1 transza 340tys
2 transza 100tys
Ostateczny termin na uruchomienie kredytu lipiec 2021.
Czy mogę opóźnić uruchomienie 1 transzy.
A zakres który jest ujęty w 1 transzy sfinansować z własnych pieniędzy.
Przykład;
Stan zero wykonuje kwiecień 2021 ( wpis do dziennika)
A wypłata 1 transzy lipiec 2021.
Wtedy nie pokrywają się daty i widać że zostały pokryte nie z transzy.
System gospodarczy budowy domu.
Czy bank może mi obniżyć kolejną tańsze o te pieniądze?
Odpowiedz
0 Lajków
Krzysiek123
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
05-03-2021
Wiadomość 1 z 2 (2 394 wyświetleń)

Re: Kredyt na budowę domu

Nie możemy uruchomić kredytu po maksymalnym terminie, który znajduje się w umowie. W takim wypadku kredyt zostanie zamknięty. 
Nie zmieniamy wysokości wypłacanych transz. Kredyt można nadpłacić bez dodatkowych kosztów.  
Jeżeli cześć prac z transzy wykonałeś z własnych środków można tę kwotę zwrócić w postaci takiej nadpłaty, lub później zrezygnować z wypłaty 2 transzy jeżeli prace zostaną wykonane z własnych środków. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
566
126
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (2 320 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Prezent urodzinowy

Dziękuję za życzenia i prezent urodzinowy. Inne banki (to nie reklama, bo nie podaję nazw) dają lokatę na wyższy procent. ING daje gify i piosenki. Ale się uśmiałem :-D

14-04-2026
Bankomat Jasienica

Naprawdę INg zeszło na psy, jeden bankomat (były dwa, ale komuś przeszkadzało) powolne oprogramowanie, ciągle awarie, brak możliwości wpłaty albo wypłaty. Kolejki codziennie od dwóch lat. Wstyd.

14-04-2026
Re.: Niezadowolenie z powodu wycofania paczek przelewów

Chciałbym napisać, że integracja s KSeF NIE JEST substytutem wycofanych paczek przelewów. Integracja pomaga co najwyżej z fakturami kosztowymi, ale nadal trzeba się męczyć ręcznie z wypłatami, przelew

...

14-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy