Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Kredyt hipoteczny na budowę na działce siedliskowej

Posiadam działkę o powierzchni ok. 6 000 mkw. (w MPZP jako rolna) oraz umowę dzierżawy na inną działkę, co łącznie daje mi powierzchnię ponad 1 ha.

Przymierzam się do budowy domu na w/w działce w ramach zabudowy siedliskowej/zagrodowej (dom + budynek gospodarczy).

(1) Czy w ogóle będzie szansa na uzyskanie kredytu hipotecznego w ING posiadając taką działkę? Zakładam wnioskowanie o kredyt dopiero po uzyskaniu pozwolenia na budowę i wykonania już pierwszych prac (działka i wykonane prace były by wkładem własnym). Tu muszę jeszcze dodać, że w jednym z rogów działki ok 100 mkw jest oznaczonych jako Ls.

Jeśli odpowiedź byłaby negatywna, to (2) czy podział tej działki na 2x 3000 mkw (każda na oddzielnej KW) by coś zmienił? i potem budowa tylko na tej jednej mającej 3000 mkw (bez Ls, wtedy by była tylko rolna)?

Odpowiedz
0 Lajków
przekol
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
25-08-2026
Wiadomość 1 z 2 (29 wyświetleń)

Re: Kredyt hipoteczny na budowę na działce siedliskowej

Dziękuję za zainteresowanie naszą ofertą. Tematem kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku. 

Na kontakt z osobami zajmującymi się kredytami hipotecznymi możesz umówić się w Moim ING. Po zalogowaniu do Mojego ING proszę wybrać: Pomoc i kontakt (na dole strony) -> Skontaktuj się -> Spotkania ze specjalistą ING. Możesz również umówić się na stronie www.ing.pl wybierając kolejno: Kontakt -> Wybierz temat spotkania. 

Z dostępnych opcji polecam wybór spotkania wideo, na którym możesz porozmawiać z dowolnego miejsca, nie tracąc czasu na dojazd. Rozwiązanie to jest bardzo proste – nie trzeba niczego instalować, wystarczy wejść w linka, który prześlemy na mejla. Będziesz mógł zobaczyć naszego specjalistę oraz przygotowane materiały. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
514
89
18-01-2021
Wiadomość 2 z 2 (6 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Kredyt hipoteczny na budowę na działce siedliskowej

Dziękuję za zainteresowanie naszą ofertą. Tematem kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku. 

Na kontakt z osobami zajmującymi się kredytami hipotecznymi możesz umó

...

26-08-2026
Re.: Brak nominałów 200 PLN!!

Carlos Gomes Alexandre Neto US$81.82 Bi

25-08-2026
Zapytanie o rachunek maklerski OKI i planowane promocje od 2027 roku

Szanowni Państwo

Chciałbym zapytać, czy Biuro Maklerskie ING planuje udostępnić rachunek maklerski w ramach Osobistego Konta Inwestycyjnego (OKI) od początku 2027 roku?

Interesuje mnie również, czy z o

...

25-08-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy