Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Kredyt hipoteczny - dodatkowe dokumenty

[ Edytowane ]
W czerwcu podpisałam umowę przedwstępna z deweloperem na kupno mieszkania garażu oraz komórki lokatorskiej, wpłaciłam zaliczkę. Komórka i garaż mial być na vacie 23% jako odrębny lokal niemieszkalny. Po zakończeniu budowy deweloper nie dostał zgody na wyodrębnienie garażu i komórek i nastąpiła zmiana vatu z 23% na 8%. Teraz staram się o kredyt i bank poprosił o aneks do umowy korygujący różnice w kwocie jednak ja już mam wpłacona zaliczkę na garaż i komórkę z vatem 23% i nie mogę podpisać aneksu na VAT 8%. Pytanie co mam teraz zrobić? Czy miał ktoś podobna sytuacja? Dodam ze w innym banku mam już decyzje ostateczna pozytywna i nie było z tym problemu wiec jeśli tego nie będzie dało się załatwić to zrezygnuje z usług banku ing w którym jestem klientem od kilku lat. Wkład własny jest na poziomie ok 50% wiec tutaj tez nie ma granicy zbyt małego wkładu własnego.
Odpowiedz
0 Lajków
Mila001
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
22-05-2019
Wiadomość 1 z 2 (2 997 wyświetleń)

Re: Kredyt hipoteczny - dodatkowe dokumenty

Niestety tutaj tego nie mogę tego dla Ciebie sprawdzić, ponieważ nie mam dostępu do Twojego wniosku Emotikon: Smutny Zależy mi na tym, żebyś uzyskała pełną informację w tej sprawie, dlatego proszę o kontakt ze specjalistą u którego składałaś wniosek. Będzie mógł to wyjaśnić z analitykiem kredytowym.
Mam nadzieję, że szybko i pomyślnie załatwisz tę sprawę i nie będzie miała wpływu na naszą dalszą współpracę.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MartynaC
Były moderator
Były moderator icon
427
94
12-04-2017
Wiadomość 2 z 2 (2 972 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy