Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Kredyt hipoteczny - czas decyzji

Witam,
proszę o informacje jak wygladaja AKTUALNE terminy oczekiwania na decyzje. Te na stronie ING się nie sprawdzają. We wtorek tj. 04.02 dostaliśmy sms o tresci: mamy juz wszystko. Podejmujemy decyzję. Wg harmonogramu ze strony decyzja już powinna być. Doradca nic nie wie, na infolinii nic nie sa w stanie nam powiedziec. Prosimy o pomoc
Odpowiedz
0 Lajków
Mia2822
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
12-02-2025
Wiadomość 1 z 8 (1 247 wyświetleń)

Re.: Kredyt hipoteczny - czas decyzji

Po ilu dniach decyzja?
Odpowiedz
0 Lajków
mrlethal
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
6
1
05-03-2025
Wiadomość 2 z 8 (611 wyświetleń)

Ja czekam 6 tygodni - cisza - ten bank to dramat - nie polecam
Odpowiedz
0 Lajków
dk1
dk1
Doradca z ambicjami I
9
3
28-03-2025
Wiadomość 3 z 8 (471 wyświetleń)

6 tygodni na co? W jakim statusie jest aktualnie Twój wniosek? 

Odpowiedz
0 Lajków
mrlethal
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
6
1
05-03-2025
Wiadomość 4 z 8 (447 wyświetleń)

6 tygodni od złożenia wniosku. Aktualnie wydają decyzję. Termin na umowie przedwstępnej już minął. Teraz to se mogą wydawać decyzję. Hahaha ... dla siebie.
Odpowiedz
0 Lajków
dk1
dk1
Doradca z ambicjami I
9
3
28-03-2025
Wiadomość 5 z 8 (436 wyświetleń)

U mnie też to tyle trwa i terminy pokrywają się z tym co jest na stronie. Na wstępie mój pośrednik od razu mi powiedział, że w ING czas to ok 2 m-cy, więc wiedziałem, że trzeba będzie trochę poczekać. Szkoda, że nie każdy o tym informuje, bo jak komuś się spieszy to faktycznie, zaoszczędziłoby to nerwów.

Odpowiedz
0 Lajków
mrlethal
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
6
1
05-03-2025
Wiadomość 6 z 8 (417 wyświetleń)

Problem z ing jest taki, że oni podczas decyzji proszą kilka razy o jakiś dokument co przesuwa termin wydania decyzji o tygodnie.. zamiast zweryfikować w odpowiednim etapie wszystko co później pojedynczo proszę o papierek - jak dostarczysz to nagle przypominaja sobie ze znowu czegoś (+6 dni) itd. To jest robienie z klientów idiotów. Jeszcze lepiej jak ktoś dosyła, czeka i czeka a oni finalnie i tak dadza negatywa. Od lat sa amatorami i nic sie nie zmienia

ArekG92
Doradca z ambicjami I
3
1
25-03-2025
Wiadomość 7 z 8 (97 wyświetleń)

Ja nie rozumiem takiego działania. Tak jak by to celowo było robione. Ale może wizerunkowo jako marketingowy element dobrej oferty marżowej się to sprawdza. Potem może mają że już target na kwartał 1 wyrobiony to przetrzymujemy frajerów ile się da albo i nie i robimy target na kolejny kwartał. I nie zmienia procesu bo nie z to im płacą. Mam "walić pieczątka w koperty 8h - będę" - bo tylko z to mi płaca a nie za usprawnienie gdzie poleci całość np z drukarki. 

Najgorzej, że po drugiej stronie jest klient i na szali zazwyczaj duże kwoty a nie 100 zł. 

Dodam tu przykład.
Chcesz w ING zwiększyć limit na karcie kredytowej - no problem. W aplikacji wnioskujesz i pyk. Gotowe. Masz wyższy limit.
Chcesz go zmniejszyć - o nieee nieeee. Musisz przyjść do banku i podpisać aneks. Musisz odblokować Pesel. 
I gdzie tu logika? Chcesz być mniej zadłużony to cię w biku sprawdzą. Chcesz być bardziej zadłużony - nie ma problemu - nie sprawdzimy i masz tam więcej.
Oczywiście widomo o co chodzi - klient bardziej zadłużony generuje więcej przychodu  niż ten mniej wiec utrudnijmy im to maksymalnie a noż-widelec przyjdzie mu do głowy żeby zrezygnować z naszego produktu. Zniechęcenie do przyjścia będzie zdecydowanie korzystniejsze dla nas. 

Pa Dacz Ka

dk1
dk1
Doradca z ambicjami I
9
3
28-03-2025
Wiadomość 8 z 8 (82 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: OKO dziecka

Mam to samo ,pieniądze zablokowane . Składam wniosek wycofuję pieniądze i zamykam konto w ING 

01-04-2025
Re.: Negocjacja marzy

Zerknij na odpowiedź Pani z banku:

https://spolecznosc.ing.pl/-/Kredyty-hipoteczne/Dramat-procesowanie-wniosku-ponad-6-tygodni-i-cisza/m-p/45336#M11393

Na negocjacje bym nie liczył ale ... spróbować war...

01-04-2025
Negocjacja marzy

Dzien dobry,

Jestem w trakcie procesu rozpatrywania mojego wniosku o kredyt hipoteczny w ING - moj wniosek zostal wstepnie zaakceptowany i ING chce udzielic mi kredytu, musze tylko uzupelnic kilka dok

...

01-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy