Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Kredyt hipoteczny a wyjazd za granicę

Witam. Posiadam od dwóch lat kredyt hipoteczny w Ing bank Śląski wzięty na 30lat.
Na dziś dzień rozważam zakończyć stosunek pracy w Polsce i wyjechać za granicę w celu poszukiwania pracy. Myślę o UK lub Irlandii. Czy jest to możliwe? Czy bank będzie miał jakiś problem, jeżeli systematycznie będą płacone raty itd? Proszę o poradę!!
Odpowiedz
0 Lajków
Dolmet
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
20-09-2016
Wiadomość 1 z 4 (13 890 wyświetleń)

Re.: Kredyt hipoteczny a wyjazd za granicę

Najważniejsze jest żeby wszystkie płatność związane z kredytem były regulowane terminowo. Zgodnie z zapisem umowy powinieneś poinformować nas o zmianie pracodawcy.

Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 2 z 4 (13 830 wyświetleń)

A co jeśli mam w planach dopiero znaleźć pracę tam na miejscu? Co jeśli teoretycznie przez pewien okres będę '' bezrobotny ''? Obawiam się ogólnie, że bank nagle wypowie umowę i zostanę z problemem pomimo że raty będą płacone systematycznie bez opóźnień
Odpowiedz
0 Lajków
Dolmet
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
20-09-2016
Wiadomość 3 z 4 (13 824 wyświetleń)

@Dolmet Jeśli raty będą regulowane terminowo, umowa kredytowa nie zostanie wypowiedziana. 

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 4 z 4 (13 779 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Prezent urodzinowy

Dziękuję za życzenia i prezent urodzinowy. Inne banki (to nie reklama, bo nie podaję nazw) dają lokatę na wyższy procent. ING daje gify i piosenki. Ale się uśmiałem :-D

14-04-2026
Bankomat Jasienica

Naprawdę INg zeszło na psy, jeden bankomat (były dwa, ale komuś przeszkadzało) powolne oprogramowanie, ciągle awarie, brak możliwości wpłaty albo wypłaty. Kolejki codziennie od dwóch lat. Wstyd.

14-04-2026
Re.: Niezadowolenie z powodu wycofania paczek przelewów

Chciałbym napisać, że integracja s KSeF NIE JEST substytutem wycofanych paczek przelewów. Integracja pomaga co najwyżej z fakturami kosztowymi, ale nadal trzeba się męczyć ręcznie z wypłatami, przelew

...

14-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy