Odpowiedz

Kredyt hipoteczny a komornik

Witam serdecznie. Czy jest jakaś szansa na uzyskanie kredytu hipotecznego na zakup mieszkania posiadając komornika ( który jest spłacany) i widniejac w KRD z powodu problemów ze spłata (pozyczki już spłacone). Dodam że chciałam kredyt wziąć razem z mężem i posiadamy mieszkanie własnościowe, pod ktore moglibyśmy wziąć kredyt. Mieszkanie nie jest zadłużone . Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź
Odpowiedz
0 Lajków
bgwiazdeczka
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
20-10-2019
Wiadomość 1 z 2 (4 750 wyświetleń)

Re.: Kredyt hipoteczny a komornik

Niestety strzelałaś sobie w kolano. Bank raczej odrzuci automatycznie twój wniosek z powodu KRD i BIK'u. Dla analityka nie liczy się ile kto zarabia i co ma. Skoro nie spłacałaś regularnie swojego zobowiązania zacznij od usunięcia wpisów w Biku i KRD. Niestety jest to czasochłonne. Jedynym rozwiązaniem jakie mi się nasuwa to rozdzielność majątkowa i wzięcie kredytu tylko na męża (oczywiście jeżeli posiada zdolność i dobrą historię kredytową)

Odpowiedz
0 Lajków
boski89
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
33
7
11-09-2019
Wiadomość 2 z 2 (4 617 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Naszą aplikację możesz zainstalować jedynie z autoryzowanego sklepu Google Play lub AppStore. Na ten moment nie planujemy zmian w tym temacie. 

12-03-2026
FWK a refinansowanie

Korzystam z FWK w innym banku. Czy mogę przenieść kredyt do ING?

12-03-2026
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

12-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy