Odpowiedz

Hipoteka na wspólne konto ?

Dzień dobry,
Jestem przed podpisaniem umowy na kredyt hipoteczny i muszę założyć konto w ING.
Czy muszę zakładać konto na siebie czy może założyć moja małżonka konto i dodać mnie jako upoważnionego ( wspólne konto )?
Miałem u Was konto które zamknąłem w tym roku i nie mogę założyć teraz nowego przez aplikację .. Niechciałbym wracać to tamtego konta , chciałbym otworzyć nowe .
Odpowiedz
0 Lajków
Herzhorek
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
04-08-2025
Wiadomość 1 z 2 (1 901 wyświetleń)

Re: Hipoteka na wspólne konto ?

Jeśli nie zamknąłeś dostępu do bankowości internetowej, to Twój login będzie dalej aktywny. Spróbuj zalogować się na ten login. Hasło odzyskasz na stronie https://www.ing.pl/indywidualni/bankowosc-internetowa-mojeing/centrum-pomocy. Otworzysz nowe konto po zalogowaniu się do bankowości. W zależności od typu konta, to żonę dodasz jako pełnomocnika lub współwłaściciela. Polecamy darmowe w prowadzeniu konto Direct, które idealnie sprawdzi się do obsługi kredytu hipotecznego. Do tego konta dodasz pełnomocnika. Szczegóły o koncie znajdziesz tutaj: https://www.ing.pl/indywidualni/konta-osobiste/konto-osobiste-direct  Żona może założyć też konto na swoje dane - przez selfie w aplikacji mobilnej i Ciebie upoważnić do konta.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszF
Moderator
Moderator icon
661
134
12-04-2017
Wiadomość 2 z 2 (1 853 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Bankomat Jasienica

Przykro nam czytać taką opinię. Przekazaliśmy ją do odpowiedniego działu. 

15-04-2026
Prezent urodzinowy

Dziękuję za życzenia i prezent urodzinowy. Inne banki (to nie reklama, bo nie podaję nazw) dają lokatę na wyższy procent. ING daje gify i piosenki. Ale się uśmiałem :-D

14-04-2026
Bankomat Jasienica

Naprawdę INg zeszło na psy, jeden bankomat (były dwa, ale komuś przeszkadzało) powolne oprogramowanie, ciągle awarie, brak możliwości wpłaty albo wypłaty. Kolejki codziennie od dwóch lat. Wstyd.

15-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy