26-02-2023 21:37
Dobry wieczór,
chciałbym skorzystać z funduszu wsparcia, a nie znalazłem nigdzie informacji, co w sytuacji, gdy rata kredytu sporo przekracza połowę dochodów,
ale rodzice jakiś czas temu przepisali na mnie mieszkanie w którym mieszkają (darowizna).
Domyślam się, że przez to się nie łapię w fundusz, zgadza się?
Zatem musiałbym np teraz się zrzec lub przepisać ponownie na rodziców, lub jedno z nich i odczekać 6 miesięcy, by złożyć wniosek?
Dziękuję za ew odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie
K.
27-02-2023 10:18
Jeśli na dzień wnioskowania o wsparcie jesteś właścicielem (współwłaścicielem) dwóch (lub więcej) nieruchomości lokalowych to wyklucza Cię to z możliwości skorzystania ze wsparcia.
27-02-2023 11:17
Hej,
dzięki za odpowiedź. Tak, domyślałem się, aczkolwiek co z drugą częścią pytania?
Przepisuję z powrotem i muszę odczekać 6 miesięcy, wtedy wszystko jest zgodnie z przepisami?
Pozdrawiam
K.
01-03-2023 08:05
Tak, jeśli upłynie 6 miesięcy od momentu utraty prawa do innej nieruchomości i jako kredytobiorca będziesz właścicielem wyłącznie jednej nieruchomości, to możesz ubiegać się o skorzystanie ze wsparcia.
Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024