Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Dokument po nadpłacie kredytu hipotecznego

Po każdej nadpłacie kredytu Bank wysyła mojej żonie ( współkredytobiorca, nie będący klientem banku ) dokument o zmienionym harmonogramie spłat. Całkiem sporo tam liczb: umowna kwota kredytu, oprocentowanie, rachunki, rozpisane 3 kolejne raty ale ... NIE MA tam kwoty kredytu PO operacji nadpłaty.

Nie ma absolutnie najważniejszej liczby dla kogoś, kto nadpłaca kredyt - ile jeszcze zostało.

Tak, wiem, można to policzyć dodająć kwotę kapitału do salda zadłużenia pierwszej przyszłej raty, ale podobno Bank miał tworzyć sensowne dokumenty dla zwyczajnych ludzi, a nie zagadki matematyczno-ekonomiczne.

Zróbcie coś z tym, bo na razie to pismo przypomina "papier" z US-u z XX-wieku.

Odpowiedz
0 Lajków
oxo
oxo
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
5
0
01-08-2024
Wiadomość 1 z 2 (111 wyświetleń)

Re: Dokument po nadpłacie kredytu hipotecznego

Dziękujemy za opinię dotyczącą treści przesyłanej korespondencji - przyjrzymy się temu. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KamilaC
Moderator
Moderator icon
193
72
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (39 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Samodzielna księgowośc - generowanie PIT-28

Przy próbie generowania rocznego rozliczenia - PIT-28 - ryczałt, w samodzielnej księgowości ING, otrzymuję komunikat:
"brak schematu dla wybranego roku". Czy generowanie rozliczenia rocznego nie jest w

...

03-01-2026
Kredyt hipoteczny a L4

Witam, aktualnie przebywam na zwolnieniu lekarskim ponad 30 dni. Mam umowę o pracę na czas nieokreślony w tej samej firmie od trzech lat, jestem również wieloletnim klientem ING i tutaj też na moje ko...

03-01-2026
Re.: Wpłatomat - brak pieniędzy na koncie

No jestem ciekawa czy tak szybko oddadzą bo w weekend to się ciężko z kimś skontaktować 😃

03-01-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy