03-12-2018 23:30 | Edytowano: 03-12-2018 23:32
04-12-2018 15:34 | Edytowano: 04-12-2018 15:35
Dokładamy wszelkich starań, aby wszystkie wnioski kredytowe złożone przez Klientów rozpatrzyć w jak najkrótszym możliwym terminie. W sytuacji, gdy nasza oferta cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem, wniosków o kredyt wpływa więcej, co niestety przekłada się na wydłużenie czasu ich obsługi. Taką sytuację rzeczywiście mieliśmy z początkiem roku, i za to przepraszaliśmy klientów.
Obecnie (uśredniony) czas oczekiwania na informacje wstępna, wynosi koło dwóch tygodni.
Jeśli masz wątpliwości dotyczące etapu, na którym znajduje się Twój wniosek najlepiej skontaktuj się ze Specjalistą lub Przedstawicielem bankowy, z którym dokumenty kompletujesz. Udostępniliśmy również możliwość sprawdzania analizy wniosku, na naszej stronie.
Dzięki temu każdy nasz klient, samodzielne sprawdzi aktualny status swojego wniosku hipotecznego.
11-12-2018 11:23
Mija 5 tygodni, a wniosek dalej ma status oczekiwania do analizy...Myślę ,że i pod koniec tego roku zrobił się kolejny korek być może padnie rekord oczekiwania na decyzje wstępne nawet do 7 tygodniSwoja drogą ciekaw jestem ilu klientów ze względu na tak długi czas oczekiwania zrezygnowało i skorzystało z innych ofert banków?
W końcu czas to pieniądz.
11-12-2018 17:39 | Edytowano: 11-12-2018 17:40
Ja dezyzję wstępna miałem po 11 dniach roboczych w Listopadzie .
12-12-2018 08:24
@DonPaco Aktualnie wnioski rozpatrujemy bez opóźnień.
Sytuacje, w których rozpatrywanie wniosku się przedłuża często związane są z faktem, że załączona dokumentacja jest niekompletna. Nie pozwala nam to ocenić zdolności kredytowej lub nieruchomości, która będzie zabezpieczeniem kredytu. W takim przypadku skontaktuj się ze Specjalistą lub przedstawicielem bankowym, u którego wniosek jest kompletowany.
04-01-2019 15:29
04-01-2019 17:17
Decyzję o przyznaniu kredytu hipotecznego podejmujemy do 21 dni od momentu przekazania nam kompletu dokumentów. O decyzji poinformuje Cię doradca, u którego złożyłaś wniosek. Na każdym etapie weryfikacji wniosku może pojawiać się wstępna informacja. Udostępniliśmy możliwość sprawdzania analizy wniosku, na naszej stronie.
04-01-2019 22:47
Ja złożyłem wniosek 13.12 i 3 stycznia dostałem wstępną zgodę
Z komunikatu wynika, że kwota nadpłaty jest ciągle za niska. Nie skrócisz okresu kredytowania, jeśli nie można obciąć przynajmniej jednej raty. A żeby można było obciąć jedną ratę, musisz nadpłacić pr
... 17-11-2024Popieram przedmówcę i z dużym rozczarowaniem przyjmuję taką wiadomość.
Widziałem również odpowiedź co do programu "Orlen w Portfelu".
Natomiast za każdym razem informacja od Banku brzmi "nie przystępuj
... 17-11-2024Witam. Robiłam już kilka nadpłat, w różnych kwotach i dniach. Jak skrócić okres kredytowania? Niestety za każdym razem otrzymuje informację „Nie możesz teraz skrócić okresu kredytowania”. Nie chce mni
... 17-11-2024