07-01-2019 12:35
Cześć
budujemy dom i chcielibyśmy rozliczyć pierwszą transzę kredytu. w kosztorysie mamy podaną pozycję dokumentację i nadzór. w jaki sposób mamy ją rozliczyć, jeżeli nie mamy faktur na geodetę i np. kierownika budowy a poniesiliśmy już koszty związane z wytyczeniem budynku itp. Bank uzna rozliczenie tej pozycji na podstawie zdjęć wybudowanego domu?
07-01-2019 15:14
olakny Cześć, nie potrzebujemy faktur i rachunków. Wystarczy, że prześlesz nam zdjęcia z wykonanych prac wraz z dziennikiem budowy. Dokumenty możesz dołączyć po zalogowaniu do Mojego ING.
Wybierz zakładkę: Moje finanse > Kredyty (wybór kredytu) > Wnioski > Potwierdzenie spełnienia warunków umownych.
Z komunikatu wynika, że kwota nadpłaty jest ciągle za niska. Nie skrócisz okresu kredytowania, jeśli nie można obciąć przynajmniej jednej raty. A żeby można było obciąć jedną ratę, musisz nadpłacić pr
... 17-11-2024Popieram przedmówcę i z dużym rozczarowaniem przyjmuję taką wiadomość.
Widziałem również odpowiedź co do programu "Orlen w Portfelu".
Natomiast za każdym razem informacja od Banku brzmi "nie przystępuj
... 17-11-2024Witam. Robiłam już kilka nadpłat, w różnych kwotach i dniach. Jak skrócić okres kredytowania? Niestety za każdym razem otrzymuje informację „Nie możesz teraz skrócić okresu kredytowania”. Nie chce mni
... 17-11-2024