Odpowiedz

Decyzja w procesie NWH

Dzień dobry, mój doradca zarejestrował mnie w nowym procesie NWH, przeszliśmy z powodzeniem przez pierwszy etap i złożyliśmy wniosek - zarejestrowany z dn. 25.04. W informacjach o czasach procesowych jest napisane, że dziś na etap ostateczna decyzja pobierane są wnioski z 25.04. Czy to oznacza, że dziś mogę się spodziewać ostatecznej decyzji?
Odpowiedz
0 Lajków
Agata3
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
06-05-2024
Wiadomość 1 z 11 (11 451 wyświetleń)

Re.: Decyzja w procesie NWH

Ale to był nowy wniosek o kredyt?
Ja na decyzję, czekam od przełomu lutego i marca, kiedy była potwierdzona "kompletność wniosku".
Daliśmy uzupełnienie dokumentacji i od 25.04. kolejny raz mamy treść: "Wygląda na to, że mamy już wszystko. Podejmujemy decyzję.". Wcześniej (w ostatnim tygodniu kwietnia) po długim oczekiwaniu i oglądaniu tego komunikatu zażądali dostarczenia aktualnego świadectwa charakterystyki energetycznej budynku i bum na koniec kolejki.
Odpowiedz
0 Lajków
bajkowydom
Doradca z ambicjami I
5
0
06-05-2024
Wiadomość 2 z 11 (11 416 wyświetleń)

Odpowiedz
0 Lajków
bajkowydom
Doradca z ambicjami I
5
0
06-05-2024
Wiadomość 3 z 11 (11 416 wyświetleń)

Nowy wniosek, ale w nowym systemie ING. Na stronie podane są dwa różne terminy obsługi wniosków zarejestrowanych w starym i nowym systemie: https://www.ing.pl/partner/indywidualni/hipoteka/proces-kredytowy

Wg tych info dziś pobierane są do analizy i ostatecznej decyzji wnioski złożone 24.04. Natomiast spodziewam się, że zamiast decyzji dostanę listę dokumentów do uzupełnienia 🙄
Odpowiedz
0 Lajków
Agata3
Doradca z ambicjami I
3
0
06-05-2024
Wiadomość 4 z 11 (11 402 wyświetleń)

Bardzo długo to wszystko trwa. My złożyliśmy wniosek 19.03. Po prawie miesięcznym oczekiwaniu pojawiła się prośba o dosłanie dokumentów (raz i potem drugi). Komplet dokumentów został zaakceptowany 23.04 i od 24.04 widzimy status: „Wygląda na to, że mamy już wszystko. Podejmujemy decyzję”.
vampayah
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
3
4
06-05-2024
Wiadomość 5 z 11 (11 396 wyświetleń)

dwa razy dawałem zaświadczenia o dochodach

dwa świadectwa charakterystyki energetycznej

dwa razy zaświadczenia zus i us ws. firmy partnerki

pomiędzy jednym a drugim mijało ok. 20 dni

Odpowiedz
0 Lajków
bajkowydom
Doradca z ambicjami I
5
0
06-05-2024
Wiadomość 6 z 11 (11 393 wyświetleń)

Zmartwiłeś mnie tą charakterystka energetyczną - ciekawe, czy to każdorazowo wymagany dokument, bo nic takiego nie otrzymałam od sprzedających i nie było o tym mowy z doradcą.
Odpowiedz
0 Lajków
Agata3
Doradca z ambicjami I
3
0
06-05-2024
Wiadomość 7 z 11 (11 359 wyświetleń)

Chcę skorzystać z kredytu na budowę domu energooszczędnego, więc dokument potwierdzający warunek jest niezbędny.
Jeśli kupujesz nowy/używany dom lub mieszkanie to musi Ci sprzedający dostarczyć takie świadectwo.
Teraz każda nieruchomość w obrocie musi mieć taki glejt.
Odpowiedz
0 Lajków
bajkowydom
Doradca z ambicjami I
5
0
06-05-2024
Wiadomość 8 z 11 (11 319 wyświetleń)

Cześć, mój doradca również złożył mój wniosek przez NWH. Czy długo ostatecznie czekałaś na decyzję ostateczną?. Mój kompletny wniosek złożyliśmy 22.07 i zastanawiam się ile czasu od tego może być podejmowana decyzja 🤔
Odpowiedz
0 Lajków
katpru1996
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
6
2
26-07-2024
Wiadomość 9 z 11 (8 558 wyświetleń)

Udało się uzyskać decyzję? Po jakim czasie oczekiwania?
Odpowiedz
0 Lajków
lukasz3
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
24-09-2024
Wiadomość 10 z 11 (6 042 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Niezadowolenie z powodu wycofania paczek przelewów

Przyłączam się do niezadowolenia przez wyłącznie tej funkcjonalności tracicie klienta. Pewnie was to nie obchodzi bo co taką dużą firmę obchodzi pare nic nie znaczących plotek.

14-05-2025
Re.: Kredyt hipoteczny na dom letniskowy

W tej sprawie skontaktuj się z naszymi specjalistami hipotecznymi odpowiedzialnymi za ofertę. Rozmowę umówisz tutaj: https://www.ing.pl/indywidualni/kredyty-i-pozyczki/kredyt-hipoteczny 

13-05-2025
PARKOWANIE Z ING - FAKTURA

Dzień dobry.

Kilka razy korzystałem z usługi parkowania z ING, ale za każdym razem jak potrzebuję uzyskać fakturę za parkowanie, strona moBilet odrzuca wygenerowany w aplikacji identyfikator logowania

...

13-05-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy