Odpowiedz

Błąd w umowie kredytowej

Dzień dobry, razem z mężem wnioskowaliśmy o kredyt hipoteczny. Uzyskaliśmy pozytywną decyzję kredytową, a analityk przygotował umowę. Okazało się, że w przygotowanej umowie jest błąd w adresie nieruchomości, którą chcieliśmy nabyć ( nieruchomość położona jest przy ulicy o dwuczłonowej nazwie, na umowie jest tylko jeden człon nazwy ulicy). Wszystkie dokumenty które dostarczyliśmy mają właściwy adres. Doradca, do którego byliśmy umówieni na podpisanie umowy stwierdził, że zgłosi błąd, bo umowa w obecnym brzmieniu uniemożliwi wypłatę pieniędzy. Notariusz nie sporządzi aktu przeniesienia własności dopóki na umowie kredytowej nie będzie właściwego adresu.
Podobno w bazie danych banku wspomniana nazwa ulicy ma tylko jeden człon i dopóki nie poprawią tego w systemie nie będą w stanie poprawić umowy...
Co robić? Czas ucieka, niedługo skończy nam się termin ważności decyzji kredytowej, a pracownik banku nie jest w stanie poprawić tej umowy?
Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją?
Odpowiedz
0 Lajków
_Magda_
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
15-04-2026
Wiadomość 1 z 1 (326 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Co się dzieje z odświeżaniem faktur w KSeF?

Ok, zgłoszone. Tymczasowym obejściem jest zmniejszenie zakresu dat na filtrze i puszczenie aktualizacji listy.

07-05-2026
Pożyczka online - problem techniczny

Czy zna ktoś magiczny sposób jak zgłosić problem techniczny z aplikacją, żeby ktoś z ING w końcu się nim zajął? Od dwóch tygodni nie mogę wypełnić wniosku o pożyczkę w aplikacji, bo cały czas mam prob

...

07-05-2026
Re: przestrzegam przed ING

Rozumiem, że taka sytuacja może budzić rozczarowanie, zwłaszcza przy wieloletniej współpracy. Trudno mi jednoznacznie odnieść się do Pana sytuacji, natomiast decyzje kredytowe opierają się na wielu pa

...

07-05-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy