Odpowiedz

Błąd w umowie kredytowej

Dzień dobry, razem z mężem wnioskowaliśmy o kredyt hipoteczny. Uzyskaliśmy pozytywną decyzję kredytową, a analityk przygotował umowę. Okazało się, że w przygotowanej umowie jest błąd w adresie nieruchomości, którą chcieliśmy nabyć ( nieruchomość położona jest przy ulicy o dwuczłonowej nazwie, na umowie jest tylko jeden człon nazwy ulicy). Wszystkie dokumenty które dostarczyliśmy mają właściwy adres. Doradca, do którego byliśmy umówieni na podpisanie umowy stwierdził, że zgłosi błąd, bo umowa w obecnym brzmieniu uniemożliwi wypłatę pieniędzy. Notariusz nie sporządzi aktu przeniesienia własności dopóki na umowie kredytowej nie będzie właściwego adresu.
Podobno w bazie danych banku wspomniana nazwa ulicy ma tylko jeden człon i dopóki nie poprawią tego w systemie nie będą w stanie poprawić umowy...
Co robić? Czas ucieka, niedługo skończy nam się termin ważności decyzji kredytowej, a pracownik banku nie jest w stanie poprawić tej umowy?
Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją?
Odpowiedz
0 Lajków
_Magda_
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
15-04-2026
Wiadomość 1 z 1 (328 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: aplikacja mobilna nie chce zrobić zdjęcia dowodu przy zakładaniu konta

Obecnie aplikacja moje ING robi już zdjęcia (!).. Ale konta dalej nie mogę założyć, zdjęcia dowodu z obu stron robi, tylko jest problem z selfie, wciąż "nie udało się zrobić zdjęcia twojej twarzy", a

...

08-05-2026
Re: Re.: Brak wpłaty poprzez wpłatomat

Ok, dziękuję. Dziś muszę dokonać płatności. Dwa dni temu wpłacałem 1500 i 500, w tym samym terminalu a  środki były dostępne po kilku sekundach. Dziś wpłaciłem 800 pln blikiem a nic nie wpłynęło, a pi

...

08-05-2026
Re: Pożyczka online - problem techniczny

Jeśli zgłosiłeś kłopot na czacie lub infolinii, to poczekaj na wiadomość zwrotną, gdy nasi specjaliści otrzymają rozwiązanie. 

08-05-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy