- Subskrybuj źródło RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Przyklej wątek Wątek u bieżącego użytkownika
- Zakładka
- Subskrybuj
- Strona dopasowana do drukarki
Aneks po nadpłacie skracający czas kredytowania do umowy na kredyt hipoteczny
03-08-2022 09:49
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Dzień dobry,
chciałbym skrócić okres kredytowania po nadpłacie kredytu i płacić wyższą ratę, ale w wysokości nieprzekraczającej maksymalnej dotychczas płaconej raty - raty malejące (znacznie od niej niższej, ale wyższej niż proponuje mi w tej chwili Bank). Czy w tym celu konieczne jest ponowne badanie zdolności kredytowej? Jeśli tak, to gdzie mogę znaleźć do niego druk, z którym powinienem udać się do swojego Działu Finansowego? Jeśli nie, to czy taki aneks można zamówić przez infolinię czy konieczna jest najpierw wizyta w Oddziale? Rozumiem, że podpisanie takiego Aneksu odbywa się już w Oddziale.
Przepraszam za tyle pytań, ale nigdzie nie znalazłem na forum na nie odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Piotr Frąckiewicz
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
04-08-2022 09:52
Re: Aneks po nadpłacie skracający czas kredytowania do umowy na kredyt hipoteczny
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W ramach bezpłatnego aneksu i bez badania ponownie zdolności kredytowej możemy zaproponować ratę do najwyższej z historii kredytowej.
Sprawdzamy wszystkie raty zapłacone. Aneks możemy przygotować również do raty niższej, to klient decyduje.
Zdolność kredytową weryfikujemy tylko wtedy, jeśli rata miałaby być wyższa, potrzebujemy wtedy dokumentów finansowych.
Aneks bez decyzji (do najwyższej raty zamówimy telefonicznie, podpisanie w oddziale). Dla aneksu z decyzją (rata wyższa, sprawdzamy zdolność) umawiamy 2 spotkania, pierwsze na złożenie wniosku i dostarczenie dokumentów finansowych, drugie na podpisanie aneksu.
Dokumenty o dochodach dla kredytów w naszym banku są dostępne na stronie https://www.ing.pl/indywidualni/kredyty-i-pozyczki/kredyt-hipoteczny/proces-i-dokumenty
-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj