Odpowiedz

konto oszczędnościowe 4%

Cześć,

Jestem zielony jeśli chodzi o banki, czy to konto wiąże się z jakimś ryzykiem? Czy konto oszczędnościowe to to samo co lokata? Dlaczego bank nie doda tych 4% do istniejącego konta bankowego tylko trzeba zgłaszać w placówce jego założenie? 

Odpowiedz
0 Lajków
planetyo
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
20-05-2022
Wiadomość 1 z 2 (4 079 wyświetleń)

Re: konto oszczędnościowe 4%

Cześć, 
konto oszczędnościowe nie wiąże się z ryzykiem inwestycyjnym i możliwością utraty wpłaconego kapitału. Nie, jest też tym samym, co lokata. W przeciwieństwie do lokaty masz dostęp przez cały czas do konta oszczędnościowego: możesz dopłacać i wypłacać pieniądze z konta. 
Jeśli klienci mają już u nas konto oszczędnościowe, to nie podwyższamy na nim oprocentowania. W tej sytuacji mogą założyć na swoim koncie internetowym Otwarte Konto Oszczędnościowe Bonus (OKO Bonus) i skorzystać z oprocentowania 4% do 200 000 zł przez 3 miesiące dla ,,nowych środków". Są to oszczędności powyżej salda początkowego z 25 kwietnia. 
Nie jest konieczna wizyta w placówce, aby skorzystać z tego rozwiązania.
Więcej informacji o OKO Bonus znajdziesz tutaj: 
https://www.ing.pl/indywidualni/inwestycje-i-oszczednosci/otwarte-konto-oszczednosciowe-bonus

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1122
224
07-06-2017
Wiadomość 2 z 2 (4 038 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Konieczność ponownej aktywacji aplikacji

U mnie wystąpiła ta sama sytuacja co u AleKre1995. Otwierając aplikację z rana wszystko było w porządku, jednak kolejnym razem - około 10:45 pojawił się widok "Aktywuj aplikację lub załóż konto bankow

...

30-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

A czy jest szansa zobaczyć obecną "ścieżkę rozwoju" aplikacji? kiedy nawet na kilka miesięcy do przodu można było zobaczyć co przed nami. 

Kto obecnie jest menadzerem spełeności? da się to jakoś reani

...

29-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

Na ten moment nie planujemy zmian w tym zakresie, natomiast przekazałam Twoją sugestię do specjalistów 😊

29-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy