20-05-2025 11:19
Musisz iść do sądu innej możliwości nie ma
20-05-2025 22:43
Witam, niestety nie. Wygląda na to że pozostaje sąd, składanie informacji o darowiznie do US.. Zachęcam do pisania do Rzecznika Finansowego o działaniu banku - ja już to zrobiłam. Może przy wielu zgłoszeniach coś zdziała
28-05-2025 22:31
Jedyne co udało mi się w tej sprawie zrobić to dostosować się do wypłat w granicy limitu zwykłego zarządu", który opisany jest poniżej
Maksymalna miesięczna kwota wypłat w granicach zwykłego zarządu wynosi obecnie 7443,28 zł."
I tak co miesiąc wypłacać/przelewać tę sumę... uznałem że szybciej w ten sposób wyciągnę własne środki niż bujać się po sądach i jeszcze ponosić opłaty sądowe.
10-06-2025 11:32
Dramat! Też mam zablokowane prawie 200 tyś. Mam już zgodę sądu, bank obecnie weryfikuje dokument.
Sprawa w sądzie dosyć szybka - postanowienie 1 miesiąc po złożeniu wniosku. Należy udowodnić że środki zostały wpłacone przez nas przez przeoczenie oraz, co ważne, że zostaną przeznaczone na dziecko/rodzinę i polepszenie warunków ( np. remont mieszkania). Sprawę zgłosze również do rzecznika. Nieporozumienie!!!
12-06-2025 13:19
Właśnie pieniądze wyróciły na moje konto.
Zostaje skarbówka do wyjaśnienia przelewów. Ktoś przerabiał???
12-06-2025 13:49
12-06-2025 13:54
12-06-2025 22:49
17-06-2025 19:18
Witam,
Niestety, zbytnio ufając pracownikowi banku, dałem się złapać w tę samą pułapkę. Jak argumentowaliście ewentualny wniosek do sądu? Jakiego uzasadnienia użyliście, skoro udało się Wam uzyskać pozytywną odpowiedź z sądu? Myślałem, że skorzystam z oferty promocyjnej konta oszczędnościowego, a zamiast tego zamroziłem dużą kwotę, którą miałem przeznaczyć na remont mieszkania, który rozpoczynam na dniach...
Proszę o odzew od osób, które pozytywnie rozwiązały sprawę z pomocą sądu!
18-07-2025 20:21
Witam
Też mnie tak oszukali, złożyłem 3 reklamacje, złodzieje. Jak odzyskam pieniądze to zamknę wszystko po 20 latach bycia ich klientem.
Brak jest dostatecznej informacji, że stracisz dostęp do pieniędzy.
Odpowiedzi na reklamacje żenada - czytaj regulamin głupi kliencie bye.
Od razu złożyłem wniosek do sądu, ale w sądzie dla Warszawa praga północ - 4 miesiące oczekiwania - 4 k...wa.
I tu anegdota bo pilnie potrzebowałem tych pieniędzy więc musiałem wziąć kredy u tych p....ów.
Także nie mam dostępu do pieniędzy przez 4 miesiące, i spłacam kredy. Tak mnie porobili.
Witam
Też mnie tak oszukali, złożyłem 3 reklamacje, złodzieje. Jak odzyskam pieniądze to zamknę wszystko po 20 latach bycia ich klientem.
Brak jest dostatecznej informacji, że stracisz dostęp do pien
... 18-07-2025ING to PO PROSTU ZŁODZIEJE
Wpłaciłam do jednego z bankomatów kwotę 24 tys. zł. Zostały zakiegowane 20 tys. zł.
Złożyłam reklamację dwukrotnie i za każdym razem została ona odrzucona przez bank. Moje
Cześć, czy długi okres oczekiwania na decyzje w sprawie udzielenia kredytu hipotecznego to już standard? 18.06 złożyłam wszelkie wymagane dokumenty do wniosku o kredyt hipoteczny (zaświadczenia, opera
... 18-07-2025