Odpowiedz

Re.: OKO dziecka

Musisz iść do sądu innej możliwości nie ma

Odpowiedz
0 Lajków
Pitero77
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
1
01-04-2025
Wiadomość 11 z 17 (620 wyświetleń)

Witam, niestety nie. Wygląda na to że pozostaje sąd, składanie informacji o darowiznie do US.. Zachęcam do pisania do Rzecznika Finansowego  o działaniu banku  - ja już to zrobiłam. Może przy wielu zgłoszeniach coś zdziała

Odpowiedz
0 Lajków
klientka_m
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
4
0
13-04-2025
Wiadomość 12 z 17 (564 wyświetleń)

Jedyne co udało mi się w tej sprawie zrobić to dostosować się do wypłat w granicy limitu zwykłego zarządu", który opisany jest poniżej

Maksymalna miesięczna kwota wypłat w granicach zwykłego zarządu wynosi obecnie 7443,28 zł."

I tak co miesiąc wypłacać/przelewać tę sumę... uznałem że szybciej w ten sposób wyciągnę własne środki niż bujać się po sądach i jeszcze ponosić opłaty sądowe. 

Odpowiedz
0 Lajków
MK7
MK7
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
1
18-12-2024
Wiadomość 13 z 17 (397 wyświetleń)

Dramat! Też mam zablokowane prawie 200 tyś. Mam już zgodę sądu, bank obecnie weryfikuje dokument.

Sprawa w sądzie dosyć szybka - postanowienie 1 miesiąc po złożeniu wniosku. Należy udowodnić że środki zostały wpłacone przez nas przez przeoczenie oraz, co ważne,  że zostaną przeznaczone na dziecko/rodzinę i polepszenie warunków ( np. remont mieszkania). Sprawę zgłosze również do rzecznika. Nieporozumienie!!!

Odpowiedz
0 Lajków
IVY
IVY
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
4
0
10-06-2025
Wiadomość 14 z 17 (140 wyświetleń)

Właśnie pieniądze wyróciły na moje konto.

Zostaje skarbówka do wyjaśnienia przelewów. Ktoś przerabiał???

Odpowiedz
0 Lajków
IVY
IVY
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
4
0
10-06-2025
Wiadomość 15 z 17 (48 wyświetleń)

Też otrzymałam zgodę sądu i mam już z powrotem zablokowane środki. Trochę czasu zajęło z sądem. Zamierzam też zgłosić do rzecznika. W us zgłaszałam darowiznę.
Odpowiedz
0 Lajków
butterfly
Doradca z ambicjami I
10
3
25-05-2020
Wiadomość 16 z 17 (35 wyświetleń)

To zależy jaką kwotę masz zablokowaną. Dla mnie korzystniejsza opcja była otrzymywać zgodę sądu niż czekać więcej niż rok. Sprawę zgłoszę do rzecznika. Nie akceptuję tej pułapki bankowej.
P.S od stycznia 2025 kwota zwykłego zarządu już 8264,85 zł.
Odpowiedz
0 Lajków
butterfly
Doradca z ambicjami I
10
3
25-05-2020
Wiadomość 17 z 17 (28 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum

Informacja skarbowa własnie potwierdziła telefonicznie iż nie były to darowizny. Dla bezpieczeństwa wyślę jeszcze zapytanie żeby mieć to na papierze.

12-06-2025

otrzymałam zgodę sądu i mam już z powrotem zablokowane środki. Trochę czasu zajęło z sądem. Zamierzam też zgłosić do rzecznika. W us zgłaszałam darowiznę.

12-06-2025

otrzymałam zgodę sądu i mam już z powrotem zablokowane środki. Trochę czasu zajęło z sądem. Zamierzam też zgłosić do rzecznika. W us zgłaszałam darowiznę.

12-06-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy