26-08-2018 23:00
Czy jest możliwość zmiany konta Direct na PRP z zachowaniem numeru konta i karty płatniczej?
27-08-2018 18:32 | Edytowano: 27-08-2018 18:35
Nie możemy zmienić konta Direct na podstawowy rachunek płatniczy. Takie konto możesz otworzyć, jeśli nie masz innego rachunku płatniczego (oszczędnościowo-rozliczeniowego) w złotówkach w Polsce. Jeśli chcesz skorzystać z konta PRP musisz najpierw zamknąć swoje konta rozliczeniowe, a następnie otworzyć konto PRP. Zamknięcie obecnego konta Direct i karty spowoduje, że po otwarciukonta PRP otrzymasz nowy numer konta i karty. Więcej o podstawowym koncie płatniczym przeczytasz tutaj.
27-08-2018 21:10
Zamiana konta przez internet tak jak z Direct na Komfort ułatwiłaby sprawę. Może warto wprowadzić dostęp do takiej opcji, która zamyka konto ROR i jednocześnie otwiera PRP.
28-08-2018 19:15
@InspektorAlbert Dziękuję za przesłaną sugestię. Przekazałem ją do odpowiednich osób w naszym banku ![]()
Jeśli zawarłeś umowę IKZE oszczędnościowego internetowo, to możesz od niej odstąpić do 14 dni od zawarcia umowy. Oświadczenie możesz złożyć w placówce.
13-01-2026Chciałem zgłosić problem z niedziałającym skrótem klawiszowym w inpucie kwoty przelewu. Na starszej wersji ekranu przelewu działało to bez problemu. Obecnie jedynie to pole nie pozwala użyć skrótu ctr
... 13-01-2026Czy w przypadku IKZE ma zastosowanie zasada obowiązująca przy umowach zawieranych na odległość, tj. możliwość odstąpienia przed upływem 14 dni od zawarcia bez ponoszenia kosztów? Otworzyłem IKZE oszcz
... 13-01-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 2 | |
| 1 | |
| 1 | |
| 1 | |
| 1 |