Odpowiedz

Zamknięcie konta przez bank

Dzień dobry. Od ponad roku nie używam konta na ING oraz nie mam na nim żadnych środków. Chciałam się dowiedzieć, czy bank mógł sam zamknąć takie konto czy muszę to zrobić osobiście w placówce banku?
Odpowiedz
0 Lajków
ZanS
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
09-07-2021
Wiadomość 1 z 2 (2 821 wyświetleń)

Re: Zamknięcie konta przez bank

@ZanS Przykro nam, że rezygnujesz z konta u nas, niemniej rozumiem, że nie jest Ci już potrzebne. Możesz je zamknąć na parę sposobów. 

- jeśli wciąż możesz się logować do Mojego ING, to wystarczy, że wybierzesz; Moje finanse> tu swoje konto> Zamknij konto. Działa dla rachunków osobistych i oszczędnościowych w złotówkach. Konto walutowe zamkniesz tylko w oddziale. 

- Możesz również odwiedzić nasz oddział. 

- Możesz również je zamknąć korespondencyjnie. List wysyłasz na adres Sokolska 34, 40-086 Katowice. Dane, które muszą się w nim znaleźć: 

• imię nazwisko,
  • pełny adres zamieszkania,
  • PESEL,
  • rodzaj, serię, numer i datę ważności dowodu tożsamości.
  • 26 cyfr numeru konta.

Numer konta wskażemy Ci na infolinii; 32 357 00 69. 

***Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
DawidSz
Były moderator
Były moderator icon
225
48
26-11-2018
Wiadomość 2 z 2 (2 799 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Rezygnacja z transzy kredytu i spłata uruchomionej transzy.

Mam taką sytuację, że z uwagi na harmonogram 20/80 uruchamiam kredyt w kwocie 1000 zł, a pozostałą część (ok. 700.000 zł) kredytu po zakończeniu budowy przez dewelopera (za ok. 1,5 roku).

Kredyt wypła

...

17-12-2024
Re.: Nie polecam konta indywidualnego w ing

Przykro nam z powodu tej sytuacji. Tutaj nie mamy jednak dostępu do szczegółów Twojego konta. Jeśli złożyłeś reklamację, analityk dokładnie to sprawdzi. Mamy nadzieję, że sprawa szybko się wyjaśni

17-12-2024
Nie polecam konta indywidualnego w ing

Nie polecam banku ani konta Żenada. Bank nie respektuje własnych ustaleń konta promocyjnego klienta indywidualnego.Mimo spełnienia warunków brak wypłaty 500 zl za założenie konta.Reklamacja złożona

17-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy