Odpowiedz

Zajęcie Egzekuzyjne

Witam!
Zajęcie egzekucyjne nastąpiło 3 grudnia dowiedziałem się o tym dopiero dziś. Kwota egzekwowania to 718 zł a środki zwolnione z zajęcia to 1950 zł to oznaczeń że jeśli dostanę jakiś przelew na konto powiedzmy 1800 zł nie będę mógł nic zrobić z tą kwota? Zostanie ona zablokowana czy nastąpi to dopiero po przekroczeniu środków zwolnionych z zajęcia?
Odpowiedz
0 Lajków
Lunatyk
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
06-01-2020
Wiadomość 1 z 2 (2 956 wyświetleń)

Re: Zajęcie Egzekuzyjne

Z kwoty wolnej możesz korzystać w ramach swoich pieniędzy na koncie. Opierając się na Twoim przykładzie - z kwoty 1800 zł będziesz mógł normalnie skorzystać. Jeśli wpłynie np. kwota 2000 zł, nadwyżkę, czyli 50 zł przekażemy na poczet realizacji zajęcia komorniczego. Pozostała część będzie dla Ciebie. 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MartaK
Były moderator
Były moderator icon
672
177
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (2 914 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Nadplata kredyt 2016

Cały czas wprowadzamy udogodnienia w Moim ING i aktualnie kredyt można nadpłacać w dowolnej kwocie, bez dodatkowych kosztów.
Co do pozostałych warunków umowy, prosimy o kontakt z naszą infolinią kredyt

...

22-11-2024
Problem z założeniem konta.

Od 11 listopada syn próbuje założyć online konto Mubi 18-26, bezskutecznie, konto zablokowane.
Wizyta w placówce w Jaworznie nie przyniosła efektu. Pani w okienku dzwoniła na infolinię (to jakiś żart) ...

21-11-2024
Re.: Oświadczenie KYO w przypadku kredytu hipotecznego

Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony

...

21-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy