20-04-2021 17:38
Cześć.
Chciałbym dodać do swojego konta moją mamę jako współwłaściciela.
Moja mama ma oszczędności powyżej 100 000zł, które chce przelać ze swojego banku na nasze konto.
1. Czy to już zaniepokoji urząd skarbowy?
2. Po jakimś czasie mama się wypisze z mojego konta jako współwłaściciel i tu znowu pytanie o urząd skarbowy, ponieważ pieniądze zostaną na moim koncie, czy tak można zrobić aby nie płacić darowizny albo innych podatków?
Pozdrawiam.
Piotr
21-04-2021 17:44 | Edytowano: 21-04-2021 17:45
@Konto usunięte Współwłaściciela do konta dopiszemy jedynie w naszym oddziale. Chciałbym Ci pomóc w związku z tymi przelewami, natomiast w kwestiach związanych z podatkiem i rozliczeniem z urzędem skarbowym skontaktuj się bezpośrednio z nimi
Na pewno udzielą Ci dodatkowych informacji.
24-04-2021 16:11
Co zrobiłem!
Jestem jako pełnomocnik przy koncie mamy.
Dodałem mamę do swojego konta i w ten sposób można było przelać pieniądze bez problemy i bez podatków.
Pozdro
Piotr
Trudno nam się tutaj odnieść do Twojej sprawy. Natomiast jeśli nie zgadzasz się z odpowiedzią na reklamację, to możesz się od niej odwołać. Możesz też napisać do nas na czacie, po zalogowaniu w Moim I
... 06-12-2025Trafiłem na ten temat w "społeczności ING " bo szukam rozwiązania problemu . Też spotkała mnie blokada konta przez brak oświadczenia. Zablokowane konto - na początku to się z tego śmiałem ale teraz
... 06-12-2025Cieszymy się, że już wszystko jest w porządku
Gdybyś potrzebował pomocy zawsze możesz do nas napisać na czacie, po zalogowaniu w Moim ING - chętnie pomożemy.