29-12-2017 17:09 | Edytowano: 29-12-2017 17:10
Dzień dobry,
czy w sytuacji, w której klient A udziela pełnomocnictwa do swojego konta klientowi B, a ten na swoim koncie ma ustanowione pełnomocnictwo dla C, ten ostatni widzi u siebie w bankowości internetowej stan konta A i może rozporządzać zgromadzonymi na nim środkami?
Pozdrawiam.
30-12-2017 17:17
@somv Pełnomocnictwa udzielamy wyłącznie do danego rachunku. Widoczność tego rachunku jest wyłącznie dla osoby, które takie pełnomocnictwo uzyskała. W opisanej sytuacji osoba C nie uzyska zatem żadnych uprawnień do rachunku osoby A.
Rozumiem, że taka sytuacja może budzić rozczarowanie, zwłaszcza przy wieloletniej współpracy. Trudno mi jednoznacznie odnieść się do Pana sytuacji, natomiast decyzje kredytowe opierają się na wielu pa
... 07-05-2026To, co opisałeś, nie oznacza, że aplikacja jest złośliwa ani faktycznie zagrożona. To jest funkcja Androida / Google Play Protect / Safe Browsing, która monitoruje aplikacje, które mogą otwierać linki
... 06-05-2026Jestem klientem ING Bank Śląski od 28 lat. Przez cały ten okres budowałem relację z bankiem w przekonaniu, że lojalność, terminowość i odpowiedzialne korzystanie z produktów finansowych mają znaczenie
... 07-05-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 1 | |
| 1 | |
| 1 | |
| 1 | |
| 1 |