Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

Pełnomocnictwo aktualizacja dokumentu tożsamości - zagranica

Jak powinna wyglądać treść pełnomocnictwa notarialnego do banku żeby prawnik nie odrzucił przez zła treść - aktualizacja dokumentu tożsamości.Dokumenyem był by to paszport polski. Osoba przebywa poza granicami Polski. Nie może przedstawić osobiście dokumentu w placówce banku.
Odpowiedz
0 Lajków
Gregorkrk
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
22-04-2024
Wiadomość 1 z 2 (2 354 wyświetleń)

Re: Pełnomocnictwo aktualizacja dokumentu tożsamości - zagranica

Pełnomocnictwo musi być sporządzone w formie pisemnej z podpisem mocodawcy potwierdzonym przez notariusza albo w formie aktu notarialnego. W przypadku, gdy dokument pełnomocnictwa sporządzony jest za granicą powinien on być sporządzony lub potwierdzony przez polską placówkę dyplomatyczną, konsularną lub w urzędzie lub u notariusza kraju, z którym Rzeczpospolita Polska podpisała umowę o pomocy prawnej w sprawach cywilnych; dokument ten musi zawierać apostille w rozumieniu konwencji.

Pełnomocnictwo musi zawierać dane mocodawcy i pełnomocnika, które wymieniamy w "Komunikacie dla klientów ING Banku Śląskiego S.A. dotyczący danych i dokumentów związanych z zawarciem i wykonaniem umów" oraz wykaz wszystkich czynności do których ma być to umocowanie. Komunikat znajdziesz na stronie tutaj: https://www.ing.pl/indywidualni/tabele-i-regulaminy/regulaminy/niezbedne-dokumenty
W pełnomocnictwie notarialnym muszą się znaleźć dane dotyczące nowego dokumentu tożsamości. Jeżeli również będzie zmieniała się rezydencja podatkowa, adres zamieszkania / korespondencyjny, to takie informacje powinny być zawarte w dokumencie. Jeżeli pełnomocnictwo ma dotyczyć też innych czynności to należy je również zawrzeć w dokumencie.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
799
173
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (2 318 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Negocjacja marzy

Zerknij na odpowiedź Pani z banku:

https://spolecznosc.ing.pl/-/Kredyty-hipoteczne/Dramat-procesowanie-wniosku-ponad-6-tygodni-i-cisza/m-p/45336#M11393

Na negocjacje bym nie liczył ale ... spróbować war...

01-04-2025
Negocjacja marzy

Dzien dobry,

Jestem w trakcie procesu rozpatrywania mojego wniosku o kredyt hipoteczny w ING - moj wniosek zostal wstepnie zaakceptowany i ING chce udzielic mi kredytu, musze tylko uzupelnic kilka dok

...

01-04-2025
Re.: Kredyt hipoteczny - czas decyzji

Ja nie rozumiem takiego działania. Tak jak by to celowo było robione. Ale może wizerunkowo jako marketingowy element dobrej oferty marżowej się to sprawdza. Potem może mają że już target na kwartał 1

...

01-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy