11-02-2016 18:06
Hej!
Chciałem otworzyć konto bankowe przelewem z innego banku. Mieszkam za granicą i nie mam możliwości zrobienia tego. W internecie widziałem dużo informacji, że ing udostępnia taką opcją a po próbkie założenia konta nie widzę nigdzie tej opcji do wyboru.
Czy bank się z tego wycofał?
11-02-2016 20:39
Możesz otworzyć konto z przelewem, ale przelew ten musi być wykonany z konta w polskim banku, które zarejestrowane jest na Ciebie. Z kont za granicą nie ma takich opcji, ze względu na brak możliwości weryfikacji Twoich danych.
11-02-2016 23:36
Doskonale sobie zdaję sprawę z tego, że muszę mieć konto w innym polskim banku i mam.
Tak jak napisałem wyżej. Klikając "Otwórz konto" nie ma do wyboru w późniejszy etapie wypełnia formularza otwierania konta przelewem. Do wyboru jest jedynie kurier... Dlatego zapytam ponownie czy bank się wycofał z tego typu usługi?
Jeśli Pan nie wieży może to sprawdzić w 2 minuty.
12-02-2016 09:15
Wciąż ta opcja jest dostępna, zobacz na stronie: http://www.ingbank.pl/indywidualni/konta-osobiste
Jeżeli nie masz opcji przelewu, najwyraźniej w przypadku Twoich danych nie ma takiej możliwości.
Spróbuj więc z opcją kuriera lub w oddziale banku.
12-02-2016 13:19
Przez stronę internetową możesz założyć konto z opcją wyboru dostarczenia dokumentów przez kuriera lub przelewem autoryzacyjnym.
Występowały chwilowe utrudnienia, stąd nie było dostępnej opcji założenia konta przez przelew.
Obecnie funkcja ta działa prawidłowo.
Dzień dobry,
proszę, sprawdź czy w ustawieniach programu antywirusowego nie masz wprowadzonych ograniczeń dla naszej strony logowania. Proszę, spróbuj też skorzystać z innej przeglądarki lub innego urz
Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
12 | |
11 | |
6 | |
5 | |
4 |