Odpowiedz

Dostęp do konta wspólnoty

Witam

Na jednym forum dla zarządców wspólnot mieszkaniowych trafiłem na stwierdzenie, że każdy członek wspólnoty mieszkaniowej ma wgląd do rachunku bankowego, przy czym nie wymaga to żadnego udziału zarządu, a jedynie okazania w banku aktu notarialnego potwierdzającego własność lokalu we wspólnocie. Czy Wasz bank stosuje taką praktykę? I czy wówczas zarząd jest o czymkolwiek informowany? Ewentualnie czy jest możliwość uzyskania wyciągu z rachunku wspólnoty po potwierdzeniu prawa własności?

Pozdrawiam

Andrzej Ż. 

Odpowiedz
0 Lajków
aaaanzej
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
11-11-2020
Wiadomość 1 z 2 (3 747 wyświetleń)

Re: Dostęp do konta wspólnoty

@aaaanzej Nie ma takiej możliwości Emotikon: Szczęśliwy Informacje o rachunku wspólnoty są objęte tajemnica bankową, która obejmuje wszystkich jej członków. Poszczególni członkowie wspólnoty nie mogą uzyskiwać informacji objętych wspomnianą tajemnicą w zakresie np. wpłat dokonywanych przez innych członków Wspólnoty.

W zakresie kwoty zgromadzonych środków na rachunku, wydatków- członek organizacji może zwrócić się z prośba o informację do Zarządu Wspólnoty.

***Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
DawidSz
Były moderator
Były moderator icon
225
48
26-11-2018
Wiadomość 2 z 2 (3 692 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Kółeczko się kręci

Nie mogę się zalogować do bankowości internetowej i tym samym skorzystać z moich własnych pieniędzy (po przejściu przez proces logowania widzę tylko kręcące kółeczko). Informatycy w ING - ogarnijcie s

...

25-11-2024
Re: Re.: Brak telefonu od ING, aktywacja aplikacji

Skontaktuj się z nami przez czat po zalogowaniu do Mojego ING przez przeglądarkę WWW lub infolinią pod numerem 32 357 00 69 - sprawdzimy co jest powodem.

25-11-2024
Re.: Zbieg egzekucji

Tutaj to chyba nie rozumiem. Skoro środki ,które zostały zablokowane i nieprzekazane do komornika z powodu zbiegu egzekucji...nie są już własnością klienta banku tylko podlegają egzekucji to dlaczego ...

25-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy