19-03-2020 17:24 | Edytowano: 19-03-2020 17:26
Dzień dobry,
1) Czy występuje obecnie jakiś problem z wysyłaniem automatycznym maili z dokumentami podczas zakładania konta w banku przez internet? Maila podaję na 100% dobrego (próbowałem na gmailu i o2.pl)? W formularzu jest podane, że po naciśnięciu przycisku "dalej" otrzyma się wzory umów, regulaminów itp. na maila, a niestety nic takie się nie dzieje. Teraz jedynym wyjściem dla mnie jest skłamanie i zaznaczenie "Potwierdzam, że przed zawarciem Umowy, Bank przekazał mi elektronicznie wzór Umów, Regulaminy, wyciąg z Tabeli Opłat i Prowizji. " po czym nie jest wcale pewne, że na koniec umowa dojdzie na mojego maila skoro regulaminy nie doszły.
2) Czy weryfikacja tożsamości w banku to jedynie pokazanie dowodu osobistego czy trzeba coś podpisywać? Nie byłoby to normalnie problemem, ale w tych szalonych "wirusowych czasach" czym mniej kontaktu z ludźmi, którzy mają kontakt z wieloma klientami dziennie tym lepiej.
3) Czy dowód jest skanowany na miejscu czy jest jedynie sprawdzana zgodność z tym co jest podane w formularzu?
Dziękuję.
edit: Automat emailowy zaczął po kilku godzinach chyba działać więc 1) się wyjasniło, dalej aktualne pozostają pytania 2) i 3).
20-03-2020 20:30
Czlek w oddziale poprosimy Cię o okazanie dokumentu i o złożenie wzoru podpisu.
Specjalista na miejscu zeskanuje również Twój dowód osobisty.
Ze względu na obecną sytuację zwracamy szczególną uwagę na przestrzeganie zasad bezpieczeństwa i regularnie dezynfekujemy powierzchnie w placówkach.
Hej, korzystając z Vinted, olx czy innych portali w ramach bezpieczeństwa swoich danych nie podaje swoich prawdziwych danych, pojawił się problem pierwszy raz dopiero gdy założyłem konto w ING, przysz
... 22-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
21 | |
12 | |
7 | |
6 | |
4 |