Odpowiedz

Opłaty za przewalutowanie - jak uniknąć?

Dzień dobry,

Proszę o wskazanie sposobu uniknięcia opłat za przewalutowanie, które są naliczane za każdą transakcję kartą płatniczą za granicą. Mam konto Premium.

Dzięki,

Piotr

Odpowiedz
0 Lajków
evo1340
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
29-10-2020
Wiadomość 1 z 2 (6 438 wyświetleń)

Re: Opłaty za przewalutowanie - jak uniknąć?

Za przewalutowanie kartą Visa Zbliżeniową pobieramy prowizję w wysokości 3% kwoty transakcji. Nie pojawi się ona w sytuacji kiedy płacisz kartą w euro, dolarach amerykańskich lub w funtach brytyjskich. Ważne żebyś wcześniej podpiął kartę do konta walutowego. Zrobisz to w swojej bankowości, po wybraniu karty Emotikon: Szczęśliwy

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MartaK
Były moderator
Były moderator icon
672
177
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (6 398 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Kredyt hipoteczny

Witam.  Jestem na etapie kupna działki.  Dojazd do działki jest droga prywatna . Po rozmowie z właścicielem będzie służebność dojazdu do działki.  Podczas załatwiania kredytu hipoteczne powiedziałem ż...

18-12-2024
Kredyt hipoteczny

Witam. Złożyłem wniosek na kredyt hipoteczny na działkę. W rozmowie z właścicielem dzałki dojazd do działki jest droga prywatną. Przy składaniu wniosku powiedziałem że dojazd do dzidłki będzie służebn...

18-12-2024
OKO dziecka

Czy można zamknąć rachunek OKO założony dla dziecka na którym są jeszcze środki? Gdzie one trafią?
Na ten rachunek zostały ulokowane rodzinne oszczędności, a obecnie potrzebujemy z nich skorzystać, ale...

18-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy