Jak inwestować

Odpowiedz

problem z wypłatą euro z ing makler.

Dzień dobry

proszę mi pomóc w rozwiązaniu następującej kwestii.

W "Stanie Konta" w ING Makler mam oprócz kwoty w złotówkach jeszcze dosłownie kilka euro które ileś lat temu dostałem w ramach dywidendy. Było to w czasach jak jeszcze funkcjonowała platforma ING Sidoma Online.

Tak wtedy jak i teraz po prostu nie da się wypłacić tych kilku euro ani zrobić z nimi niczego innego choć są one oznaczone jako środki do inwestowania i środki do wypłaty.

Przy korzystaniu z funkcji "Wypłać środki z rachunku maklerskiego" pojawia się możliwość wypłaty jedynie środków w złotówkach.

Czy te kilka euro jest jakoś do ruszenia na moim własnym rachunku ??? Pytam bo może się zdarzyć że jakaś inna spółka którą będę posiadał wypłaci dywidendę również nie w złotówkach i co wtedy.

Odpowiedz
0 Lajków
nerraw38
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
21-06-2017
Wiadomość 1 z 2 (9 254 wyświetleń)

Re.: problem z wypłatą euro z ing makler.

Dzień dobry.

W tej sytuacji są dwie możliwości :

1. Na infolini Halo Śląski może Pan złożyć dyspozycję przewalutowania tych środków EUR na PLN a następnie samemu przelać środki z konta maklerskiego.
  2. Na infolini Halo Śląski może Pan złożyć dysozycję przelewu walutowego na wcześniej zdefiniowane konto walutowe.

Jeżeli nie ma Pan podpisanej usługi Halo Śląski to można ją uaktywnić w oddziale ING Bank Ślski.

Jesdnocześnie w placówce moż Pan zdefiniować odpowiednie konto walutowe na wpadek przyszłych dywident w walucie.

---
Jeśli podoba ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Michal_Br
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
17
6
15-03-2017
Wiadomość 2 z 2 (9 207 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy