Odpowiedz

Pytanie o akcje

Witam, zastanawiam się nad jedną rzeczą. Przykładowo, kupuje dziś akcje spółki na okaziciela po cenie 7 zł za akcje (spolka nie notowana) . Spółka ta za rok wchodzi na rynek New Connect.
1. Czy jestem w stanie w moim koncie ING aplikacji makler widzieć te akcje po wejściu spółki na new connect, jeśli transakcja była dokonana przez bank ING?
2. Czy skoro wtedy kupiłem je po 7 zł, a po roku na new connect akcje tej spółki są za 10 zl to rozumiem, że to są te same akcje jak gdyby i mogę je sprzedać po 10 zl?
Pytania może kuriozalne, ale chce się upewnić.
Dzięki za odpowiedz
Odpowiedz
0 Lajków
elfiorr
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
4
0
17-03-2021
Wiadomość 1 z 4 (3 362 wyświetleń)

Re.: Pytanie o akcje

I jeszcze pytanko do pkt 1.
1.1 Jeśli nie będę miał możliwości zobaczenia w aplikacji akcji to, żeby sprzedać takie akcje muszę złożyć zlecenia telefonicznie lub w serwisie?
Odpowiedz
0 Lajków
elfiorr
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
4
0
17-03-2021
Wiadomość 2 z 4 (3 340 wyświetleń)

Na naszym koncie maklerskim będziesz mógł zdeponować akcje pod warunkiem, że będą one miały nadany kod ISIN w KDPW (w przypadku polskiej spółki).

Jeśli notowane na NewConnect po 10 zł będą akcje z tym samym kodem ISIN co Twoje akcje, wtedy będziesz mógł wystawić na te akcje zlecenie giełdowe na koncie maklerskim.

Odpowiedz
0 Lajków
PawełH
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
92
19
15-06-2020
Wiadomość 3 z 4 (3 290 wyświetleń)

Jeśli akcje będą zapisane na koncie maklerskim (zależy  to od kodu ISIN - wyjaśniłem to w poprzednim wpisie) to będziesz je widział na stanie konta maklerskiego. Jeżeli akcje będą notowane, to zlecenie giełdowe będzie można złożyć w module Makler (lub w aplikacji ING Makler Mobile) albo telefonicznie.

PawełH
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
92
19
15-06-2020
Wiadomość 4 z 4 (3 287 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Rozliczenie dywidendy z etf

Witam.. W 2024r otrzymałem dywidendę z etfsp500 w walucie euro. Czy od tej dywidendy był pobrany podatek u źródła, jeśli tak to w jakiej wysokości?

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Błagam ta odpowiedź pokazuje jeszcze większy brak szacunku albo całkowitą niewiedzę na temat tego jak wyglądają wasze procesy od strony klienta lub pośrednika. Jedyne co było możliwe do ogarnięcia to ...

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Cześć,
przykro mi, że nie znalazł się dla Ciebie termin 😢 Skontaktuj się ze specjalistą, u którego składałeś wniosek - być może będzie mógł coś zrobić w tej sprawie.

21-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy