Odpowiedz

Kontrakt terminowy

Witam, czy aby aby otworzyć pozycje na kontrakcie terminowym, wystarczą mi dostępne środki do inwestowania na pokrycie depozytu czy muszę one być "dostępne do wypłaty"

Mimo dostępnych środków do inwestowania znacznie przewyższających próg wymaganego depozytu, makler wyrzuca mi informacje o braku środków do pokrycia inwestycji.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
0 Lajków
Radek123
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
19-05-2022
Wiadomość 1 z 3 (5 280 wyświetleń)

Re.: Kontrakt terminowy

Kontrakty terminowe rozliczają się w dniu transakcji (D+0). Jako depozyt może być wykorzystana tylko gotówka (czyli „dostępne do wypłaty” ). Nie można wykorzystać należności ze sprzedaży.

PawełH
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
95
20
15-06-2020
Wiadomość 2 z 3 (5 274 wyświetleń)

Re.: Kontrakt terminowy

Dziękuję bardzo za informacje.

Odpowiedz
0 Lajków
Radek123
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
19-05-2022
Wiadomość 3 z 3 (5 269 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Wkład własny do kredytu hipotecznego

Czy są jakieś szczególne wymagania co do sposobu wpłaty wkładu własnego w przypadku 2 wnioskodawców. Czy przelew może być z kliku kont bankowych oraz ppk. Czy ma znaczenie udział w akcie notarialnym w...

26-06-2026
Utworzenie rachunku bankowego vs upadłość konsumencka

Dzień dobry,

Jestem w trakcie postępowania upadłościowego i chciałabym uzyskać informacje w dwóch kwestiach:

1. Czy osoba, wobec której ogłoszono upadłość konsumencką i która posiada już rachunek w innym b

...

26-06-2026
Re: Hasło maskowane - pozwólcie nam je wyłączyć!

Widać uwagi trafiły do kosza skoro 2 lata i nadal macie ten syf w panelu logowania Emotikon: Smutny(((

19-06-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy