Odpowiedz

Kontrakt terminowy

Witam, czy aby aby otworzyć pozycje na kontrakcie terminowym, wystarczą mi dostępne środki do inwestowania na pokrycie depozytu czy muszę one być "dostępne do wypłaty"

Mimo dostępnych środków do inwestowania znacznie przewyższających próg wymaganego depozytu, makler wyrzuca mi informacje o braku środków do pokrycia inwestycji.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
0 Lajków
Radek123
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
19-05-2022
Wiadomość 1 z 3 (4 941 wyświetleń)

Re.: Kontrakt terminowy

Kontrakty terminowe rozliczają się w dniu transakcji (D+0). Jako depozyt może być wykorzystana tylko gotówka (czyli „dostępne do wypłaty” ). Nie można wykorzystać należności ze sprzedaży.

PawełH
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
94
20
15-06-2020
Wiadomość 2 z 3 (4 935 wyświetleń)

Re.: Kontrakt terminowy

Dziękuję bardzo za informacje.

Odpowiedz
0 Lajków
Radek123
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
19-05-2022
Wiadomość 3 z 3 (4 930 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Zdolność kredytowa a żyrant

Ofertą kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku. Na kontakt z osobami zajmującymi się kredytami hipotecznymi możesz umówić się w Moim ING. Po zalogowaniu do Mojego

...

13-02-2026
Zdolność kredytowa a żyrant

Dzień dobry,

Moje pytanie: Chciałbym wziąć kredyt na pierwsze mieszkanie, mam 20% wkład własny, niestety brakuje mi niewiele zdolności kredytowej (40k) do wymarzonego miejsca. Czy jest możliwość wzięci

...

13-02-2026
Re.: Czas analizy po dodatkowych oświadczeniach

Fajnie by było jakbyś dodała informacje jak długo czekałaś od statusu, ponieważ jestem w tej samej sytuacji i dziś miałem zmianę na: mamy już wszystko podejmujemy decyzję

10-02-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy