Jak inwestować

Odpowiedz

Jak sprawdzic, czy bank wyplacil mi dywidende na moje konto maklerskie?

Szanowni Państwo,

W zeszłym roku firma Frozen Way ogłosiła swoje zamiary wypłaty dywidend dla swoich akcjonariuszy. Data dywidendy została ustalona na 14 lipca, zaś dzień wypłaty na 28 lipca. W tamtym okresie posiadałem akcje tej spółki.

Chciałbym uzyskać informacje na temat procedury sprawdzenia, czy dywidenda została zaksięgowana na moim koncie maklerskim.

Z góry dziękuję za udzielenie pomocy.

Z poważaniem, Filip

Odpowiedz
0 Lajków
FilipKaczmar
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
21-03-2024
Wiadomość 1 z 2 (4 453 wyświetleń)

Re.: Jak sprawdzic, czy bank wyplacil mi dywidende na moje konto maklerskie?

Aby sprawdzić, czy zaksięgowaliśmy na Twoim koncie maklerskim dywidendę to w module Makler wybierz opcję Historia > Operacje finansowe> Dywidendy. W okienku zakresu czasu wskaż też właściwy okres.

Pamiętaj, że dywidendę zaksięgowaliśmy jedynie klientom, którzy posiadali akcje w dniu 12 lipca, gdyż był to ostatni dzień notowań z prawem do dywidendy.

KrzysztofN
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
58
12
12-06-2020
Wiadomość 2 z 2 (4 440 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO Bonus na Start promocja do 21.08 do 1.10.2024

Witam

Czy ktoś z państwa korzysta z Promocji OKO na start trwajaca od 21.08 do 1.10 ? 

Czy dla OKO zalozonych w tym przedziale czasowych podwyzszone oprocentowanie i oprocentowanie premiowe jest widocz

...

18-12-2024
Re.: Najem długoterminowy samochodu

Najlepiej to zobacz sobie gdzie ma place masterlease, wybierz się tam stacjonarnie, zobacz jakie mają samochody na wynajem. Na stronie możesz sobie mniej więcej przeliczyć, ile Cię to będzie kosztował...

18-12-2024
Kredyt hipoteczny

Witam.  Jestem na etapie kupna działki.  Dojazd do działki jest droga prywatna . Po rozmowie z właścicielem będzie służebność dojazdu do działki.  Podczas załatwiania kredytu hipoteczne powiedziałem ż...

18-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy