Jak inwestować

Odpowiedz

Jak sprawdzic, czy bank wyplacil mi dywidende na moje konto maklerskie?

Szanowni Państwo,

W zeszłym roku firma Frozen Way ogłosiła swoje zamiary wypłaty dywidend dla swoich akcjonariuszy. Data dywidendy została ustalona na 14 lipca, zaś dzień wypłaty na 28 lipca. W tamtym okresie posiadałem akcje tej spółki.

Chciałbym uzyskać informacje na temat procedury sprawdzenia, czy dywidenda została zaksięgowana na moim koncie maklerskim.

Z góry dziękuję za udzielenie pomocy.

Z poważaniem, Filip

Odpowiedz
0 Lajków
FilipKaczmar
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
21-03-2024
Wiadomość 1 z 2 (4 243 wyświetleń)

Re.: Jak sprawdzic, czy bank wyplacil mi dywidende na moje konto maklerskie?

Aby sprawdzić, czy zaksięgowaliśmy na Twoim koncie maklerskim dywidendę to w module Makler wybierz opcję Historia > Operacje finansowe> Dywidendy. W okienku zakresu czasu wskaż też właściwy okres.

Pamiętaj, że dywidendę zaksięgowaliśmy jedynie klientom, którzy posiadali akcje w dniu 12 lipca, gdyż był to ostatni dzień notowań z prawem do dywidendy.

KrzysztofN
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
58
12
12-06-2020
Wiadomość 2 z 2 (4 230 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Oświadczenie KYO w przypadku kredytu hipotecznego

Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony

...

21-11-2024
Nadplata kredyt 2016

Witam wszystkich,
Umowa kredytowa została podpisana w 2016 i chciałbym zacząć go nadpłacać ale nie znalazłem odpowiedzi na parę pytań,

Pierwsze dotyczy zapisu w umowie, że jeśli chce nadpłacać kredyt to...

20-11-2024
Re.: ING Księgowość - Działalność nierejestrowana

Proszę też pomyśleć o „prostej spółce akcyjnej”

Dzięki serdeczne!

20-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy