Jak inwestować

Odpowiedz

Jak sprawdzic, czy bank wyplacil mi dywidende na moje konto maklerskie?

Szanowni Państwo,

W zeszłym roku firma Frozen Way ogłosiła swoje zamiary wypłaty dywidend dla swoich akcjonariuszy. Data dywidendy została ustalona na 14 lipca, zaś dzień wypłaty na 28 lipca. W tamtym okresie posiadałem akcje tej spółki.

Chciałbym uzyskać informacje na temat procedury sprawdzenia, czy dywidenda została zaksięgowana na moim koncie maklerskim.

Z góry dziękuję za udzielenie pomocy.

Z poważaniem, Filip

Odpowiedz
0 Lajków
FilipKaczmar
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
21-03-2024
Wiadomość 1 z 2 (4 785 wyświetleń)

Re.: Jak sprawdzic, czy bank wyplacil mi dywidende na moje konto maklerskie?

Aby sprawdzić, czy zaksięgowaliśmy na Twoim koncie maklerskim dywidendę to w module Makler wybierz opcję Historia > Operacje finansowe> Dywidendy. W okienku zakresu czasu wskaż też właściwy okres.

Pamiętaj, że dywidendę zaksięgowaliśmy jedynie klientom, którzy posiadali akcje w dniu 12 lipca, gdyż był to ostatni dzień notowań z prawem do dywidendy.

KrzysztofN
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
58
12
12-06-2020
Wiadomość 2 z 2 (4 772 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Wynajem długoterminowy samochodu czy leasing?

Powyższa rata brzmi jak informacja od laika dla laika.

Najem jest korzystniejszy finansowo na krótką metę. Płacisz za usługę korzystania z samochodu. Po zakończeniu najmu oddajesz auto i możesz wziąć n

...

29-01-2025
Re.: Wynajem długoterminowy samochodu czy leasing?

Pamiętaj, ze rata leasingu może się wydawać niższa niż rata najmu, ale często są to jedynie pozory. W wielu przypadkach leasing oznacza zwiększone koszty ubezpieczenia auta - raz że leasing narzuca wa...

29-01-2025
Re.: Saldo z poprzedniego miesiąca przy zajęciu egzekucyjnym

Dzień dobry,
przez Społeczność nie mamy możliwości analizy tej sytuacji. Jest to ogólny kontakt.
Prosimy, napisz do nas na czacie w Moim ING od poniedziałku do piątku od 8:00 do 18:00. Specjalista od za

...

28-01-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy