Odpowiedz

ETF w ING - bida z nędzą

Dzień dobry,

chciałbym spytać czy Biuro Maklerskie ING rozważa rozszerzenie swojej oferty dostępu do zagranicznych ETF-ów.

Domy Maklerskie BOŚ, mBank, Pekao SA i Santander oferują ponad 100 EFT a ING... 6 z czego tylko 2 z ekspozycją na rynki zachodzie (S&P 500 i DAX).

Oczywiście rozumiem, że obecnie oferujecie tylko te instrumenty, które dostępne są na GPW ale chyba czas wypłynąć na nieco szersze wody?

Pozdrawiam licząc na rzetelną odpowiedź.

Tomasz D.

Odpowiedz
0 Lajków
td2003
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
12
2
01-06-2019
Wiadomość 1 z 8 (22 205 wyświetleń)

Re.: ETF w ING - bida z nędzą

Dziękuję za opinię.  Jak zauważyłeś obecnie oferujemy rynek polski a więc wszystkie ETFy dostępne na GPW .

Przekazałem Twoje sugestie o "szerszych wodach " do zespołu zarządzającego produktami.

Pozdrawiam

Zbigniew Ż

Odpowiedz
0 Lajków
ZbigniewZ
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
32
6
18-06-2020
Wiadomość 2 z 8 (22 158 wyświetleń)

Proszę także zasugerować podpięcie konta maklerskiego pod IKE. Z powodu takich braków poważnie rozważam przeniesienie IKE do konkurencji. Obecnie zmuszacie klientów do korzystania z drogich TFI. 

Przemek12
Doradca z ambicjami I
3
3
22-10-2020
Wiadomość 3 z 8 (22 019 wyświetleń)

Dziękuję za sugestię o IKE , przekazałem do działu produktów.

Pozdrawiam

Zbyszek

Odpowiedz
0 Lajków
ZbigniewZ
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
32
6
18-06-2020
Wiadomość 4 z 8 (22 000 wyświetleń)

Należałoby to jak najprędzej uzupełnić. Poza tym oferta funduszy jak Schroders czy BlackRock tez by się przydała

Feliks
Doradca z ambicjami I
2
4
14-11-2020
Wiadomość 5 z 8 (21 519 wyświetleń)

Podpinam się pod powyższy post. Z uwagi na brak możliwości inwestycji w ETF'y zagraniczne przenoszę część swoich środków (70%) do innego biura maklerskiego. Szkoda bo prowizje w ING wydają się rozsądne no i zaufanie do marki również ma swoje znaczenie.

ArturIm
Doradca z ambicjami I
1
1
04-01-2021
Wiadomość 6 z 8 (20 756 wyświetleń)

Eh... człowiek od jakiegoś czasu sobie inwestuje używając konta maklerskiego w ING (bo i zaufanie do marki i posiadanie konta od lat, więc wygoda) ale chcąc inwestować w bardziej zróżnicowane opcje napotyka się na ścianę Emotikon: Obojętny

ING oczywiście obiecuje i "przesyła dalej" ale nic z tego nie wynika, więc radośnie będzie trzeba się będzie przenieść do konkurencje Emotikon: Obojętny
wojciech
Główny rachmistrz I
Główny rachmistrz I icon
246
89
02-03-2016
Wiadomość 7 z 8 (18 707 wyświetleń)

@wojciech

Udostępniamy ETFy oferowane przez GPW, na ten moment ich lista może nie jest bardzo szeroka, ale systematycznie rośnie: https://www.ing.pl/indywidualni/inwestycje-i-oszczednosci/inwestycje-gieldowe/etf

Przykro mi, ale nie mam tu dobrych wiadomości, na razie nie planujemy rozszerzenia tej możliwości o ETFy notowane na zagranicznych rynkach. Mamy nadzieję, że pozostaniesz z nami dla inwestycji na GPW Emotikon: Szczęśliwy 

---
Jeśli podoba ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
---
Odpowiedz
0 Lajków
BartoszS
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
116
34
30-10-2015
Wiadomość 8 z 8 (18 639 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy