04-10-2020 17:33
Dzień dobry,
chciałbym spytać czy Biuro Maklerskie ING rozważa rozszerzenie swojej oferty dostępu do zagranicznych ETF-ów.
Domy Maklerskie BOŚ, mBank, Pekao SA i Santander oferują ponad 100 EFT a ING... 6 z czego tylko 2 z ekspozycją na rynki zachodzie (S&P 500 i DAX).
Oczywiście rozumiem, że obecnie oferujecie tylko te instrumenty, które dostępne są na GPW ale chyba czas wypłynąć na nieco szersze wody?
Pozdrawiam licząc na rzetelną odpowiedź.
Tomasz D.
05-10-2020 12:27
Dziękuję za opinię. Jak zauważyłeś obecnie oferujemy rynek polski a więc wszystkie ETFy dostępne na GPW .
Przekazałem Twoje sugestie o "szerszych wodach " do zespołu zarządzającego produktami.
Pozdrawiam
Zbigniew Ż
22-10-2020 08:14
Proszę także zasugerować podpięcie konta maklerskiego pod IKE. Z powodu takich braków poważnie rozważam przeniesienie IKE do konkurencji. Obecnie zmuszacie klientów do korzystania z drogich TFI.
22-10-2020 10:15
Dziękuję za sugestię o IKE , przekazałem do działu produktów.
Pozdrawiam
Zbyszek
14-11-2020 11:50
Należałoby to jak najprędzej uzupełnić. Poza tym oferta funduszy jak Schroders czy BlackRock tez by się przydała
04-01-2021 10:23
Podpinam się pod powyższy post. Z uwagi na brak możliwości inwestycji w ETF'y zagraniczne przenoszę część swoich środków (70%) do innego biura maklerskiego. Szkoda bo prowizje w ING wydają się rozsądne no i zaufanie do marki również ma swoje znaczenie.
22-05-2021 11:58
24-05-2021 12:17
Udostępniamy ETFy oferowane przez GPW, na ten moment ich lista może nie jest bardzo szeroka, ale systematycznie rośnie: https://www.ing.pl/indywidualni/inwestycje-i-oszczednosci/inwestycje-gieldowe/etf
Przykro mi, ale nie mam tu dobrych wiadomości, na razie nie planujemy rozszerzenia tej możliwości o ETFy notowane na zagranicznych rynkach. Mamy nadzieję, że pozostaniesz z nami dla inwestycji na GPW
Witam serdecznie,
Otrzymałem pozytywną decyzję kredytową na kredyt hipoteczny, wszystkie sprawy do tego momentu załatwiłem online. Jestem już po spotkaniu online ze specjalistą gdzie omówiliśmy projek
... 22-04-2025Niedługo minie półtora roku od wprowadzenia funkcji CarPlay. Kiedy w końcu uczynicie ją użyteczną?
Sam pomysł i fakt, że to wprowadzono jest MEGA przydatny, ale funkcja ta musi działać bez konieczności
... 22-04-2025Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
2 | |
2 | |
1 | |
1 |