04-10-2020 17:33
Dzień dobry,
chciałbym spytać czy Biuro Maklerskie ING rozważa rozszerzenie swojej oferty dostępu do zagranicznych ETF-ów.
Domy Maklerskie BOŚ, mBank, Pekao SA i Santander oferują ponad 100 EFT a ING... 6 z czego tylko 2 z ekspozycją na rynki zachodzie (S&P 500 i DAX).
Oczywiście rozumiem, że obecnie oferujecie tylko te instrumenty, które dostępne są na GPW ale chyba czas wypłynąć na nieco szersze wody?
Pozdrawiam licząc na rzetelną odpowiedź.
Tomasz D.
05-10-2020 12:27
Dziękuję za opinię. Jak zauważyłeś obecnie oferujemy rynek polski a więc wszystkie ETFy dostępne na GPW .
Przekazałem Twoje sugestie o "szerszych wodach " do zespołu zarządzającego produktami.
Pozdrawiam
Zbigniew Ż
22-10-2020 08:14
Proszę także zasugerować podpięcie konta maklerskiego pod IKE. Z powodu takich braków poważnie rozważam przeniesienie IKE do konkurencji. Obecnie zmuszacie klientów do korzystania z drogich TFI.
22-10-2020 10:15
Dziękuję za sugestię o IKE , przekazałem do działu produktów.
Pozdrawiam
Zbyszek
14-11-2020 11:50
Należałoby to jak najprędzej uzupełnić. Poza tym oferta funduszy jak Schroders czy BlackRock tez by się przydała
04-01-2021 10:23
Podpinam się pod powyższy post. Z uwagi na brak możliwości inwestycji w ETF'y zagraniczne przenoszę część swoich środków (70%) do innego biura maklerskiego. Szkoda bo prowizje w ING wydają się rozsądne no i zaufanie do marki również ma swoje znaczenie.
22-05-2021 11:58
24-05-2021 12:17
Udostępniamy ETFy oferowane przez GPW, na ten moment ich lista może nie jest bardzo szeroka, ale systematycznie rośnie: https://www.ing.pl/indywidualni/inwestycje-i-oszczednosci/inwestycje-gieldowe/etf
Przykro mi, ale nie mam tu dobrych wiadomości, na razie nie planujemy rozszerzenia tej możliwości o ETFy notowane na zagranicznych rynkach. Mamy nadzieję, że pozostaniesz z nami dla inwestycji na GPW
Prosimy, w tej sprawie skontaktuj się z nami na czacie w Moim ING w dni robocze od 8-16 i specjaliści od restrukturyzacji sprawdzą Twoją sytuację i dane w systemie bankowym.
02-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
2 | |
2 | |
2 | |
1 | |
1 |