Odpowiedz

Przelew na błędny rachunek bankowy

Hej,

Dokonałem zwrotu zamówienia w sklepie internetowym które ma konto firmowe w Ing. Aby otrzymać zwrot pieniędzy za odesłany towar zapłacony za pobraniem, musiałem uzupełnić formularz i podać tam numer rachunku na który ma zostać wykonany przelew.

Niestety, ale przypisywałem numer konta ręcznie i jeszcze bez okularów i pomyliłem się w rachunku. Wpisałem ten numer konta PL88249059543316152074037897. Strona ibancalculator.com mówi, że konto ma prawidłową długość, ale nie można ustalić do jakiego banku należy rachunek.

Co w takiej sytuacji? Przelew zostanie zwrócony do nadawcy, przelew gdzieś utknie? Jest szansa na odkręcenie sytuacji?

Odpowiedz
0 Lajków
adamD3
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
10-11-2024
Wiadomość 1 z 3 (221 wyświetleń)

Re.: Przelew na błędny rachunek bankowy

Jeśli numer konta jest błędny, to w takiej sytuacji przelew nie powinien zostać zrealizowany a pieniądze powinny wrócić do nadawcy. 
Najlepiej jednak skontaktować się z sprzedawcą i spróbować zmienić dane do wypłaty zwrotu. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1096
216
07-06-2017
Wiadomość 2 z 3 (183 wyświetleń)

Re.: Przelew na błędny rachunek bankowy

Skelp mówi, że przelew został wysłany... Trochę dziwna sprawa bo jak chciałem zrobić przelew na 1zł ze swojego prywatnego konta, żeby zobaczyć czy przelew wyjdzie i ile dni trzeba poczekać na zwrot pieniędzy do nadawcy na ten błędnie podany rachunek to był błąd z informacja o błędnym numerze rachunku... Dziwnie, że formularz przelewu kona firmowego nie sprawdziło, czy numer rachunku jest poprawny

Odpowiedz
0 Lajków
adamD3
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
10-11-2024
Wiadomość 3 z 3 (169 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Karta debetowa do wyboru VISA/MC

Czy ING coś w tym temacie robi w ogóle, że taka cisza, czy cisza dlatego, że nic nie robicie w tym temacie?

13-11-2024
Re.: Zakup bilety komunikacji miejskiech - ulubione

Macie jakąś awarię?
Po zakupie biletu i próbie wejścia w szczegóły , nie można pobrać danych jak w załączniku

12-11-2024
Re: Re.: Nowy wygląd = mniejsze bezpieczeńśtwo

Dokładnie, u mnie też problem.

Jestem bardzo ciekaw jak Ci "eksperci" od security wyobrażają sobie bezpieczne logowanie do banku. Ja widzę starszego Pana z kartką, trudnym i skomplikowanym (bo takie za

...

12-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy