Odpowiedz

Problem z przelewem walutowym

Witam,

mam problem. Usiłuję wykonać przelew na swoje konto w banku w UK. Numer konta w formacie IBAN to GB19 PRTC 0099 8500 0333 82. Niestety nie mogę wykonać przelewu, gdyż pole z numerem konta podświetla czerwona ramka i napis "Nie udało się pobrać danych". Nie mogę również wprowadzić kodu BIC/SWIFT. Co ciekawe - jeśli wprowadzę SWIFT (PRTCGB21) w polu Bank pośredniczący to rozpoznaje wówczas bank w UK bez problemu. Załączam screen - jak zrobić ten przelew???

Odpowiedz
0 Lajków
jaqb1984
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
1
04-12-2017
Wiadomość 1 z 7 (15 024 wyświetleń)

Re: Problem z przelewem walutowym

Przekazałem Twoje zgłoszenie do zespołu technicznego. Wrócimy do Ciebie z odpowiedzią. 

---
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
MarcinB
Były moderator
Były moderator icon
445
146
04-09-2015
Wiadomość 2 z 7 (15 020 wyświetleń)

To  instytucja PrePay Technologies, Ltd. pytanie czy można spoza Wlk Brytanii wysłać przelew?

https://www.swiftcodes.info/united-kingdom/swift-code-prtcgb21/

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 3 z 7 (14 937 wyświetleń)

Można Emotikon: Mrugający Np. wklepując numer rachunku w Eurobanku sam pobiera dane i SWIFT odbiorcy:

nazwa banku: PREPAY TECHNOLOGIES LIMITED
adres banku: 3 SHELDON SQUARE FLOOR 6 LONDON W2 6HY
kraj banku: Wielka Brytania

co zresztą widać w załączniku. Prosiłem znajomych, którzy mają konta w innych bankach - Millenium, PKO - też bez problemu pobiera dane banku i uzupełnia SWIFT. A przez konto w ING nie mogę, a niestety właśnie z tego konta muszę zrobić przelew na swoje konto w Monese Emotikon: Szczęśliwy

Odpowiedz
0 Lajków
jaqb1984
Doradca z ambicjami I
3
1
04-12-2017
Wiadomość 4 z 7 (14 931 wyświetleń)

W BZWBK jest komunikat:

"Bank nie został zidentyfikowany na podstawie rachunku IBAN. Aby odszukać Bank odbiorcy, wpisz poniżej kod BIC."

jednak można w drugim kroku samodzielnie odszukać Bank i podaje BIC PRTCGB21XXX.

Ale złożenie dyspozycji również jest możliwe.

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 5 z 7 (14 923 wyświetleń)

[ Edytowane ]

I... ? Nadal nie wiadomo o co chodzi? :/

EDIT: Sorry, już działa Emotikon: Szczęśliwy Dzięki za pomoc Emotikon: Szczęśliwy

jaqb1984
Doradca z ambicjami I
3
1
04-12-2017
Wiadomość 6 z 7 (14 806 wyświetleń)

Ubiegłeś mnie z informacją, ale potwierdzam, że już możesz wykonać przelew na ten numer konta Emotikon: Szczęśliwy

---
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MarcinB
Były moderator
Były moderator icon
445
146
04-09-2015
Wiadomość 7 z 7 (14 756 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Co się dzieje z odświeżaniem faktur w KSeF?

Ok, zgłoszone. Tymczasowym obejściem jest zmniejszenie zakresu dat na filtrze i puszczenie aktualizacji listy.

07-05-2026
Pożyczka online - problem techniczny

Czy zna ktoś magiczny sposób jak zgłosić problem techniczny z aplikacją, żeby ktoś z ING w końcu się nim zajął? Od dwóch tygodni nie mogę wypełnić wniosku o pożyczkę w aplikacji, bo cały czas mam prob

...

07-05-2026
Re: przestrzegam przed ING

Rozumiem, że taka sytuacja może budzić rozczarowanie, zwłaszcza przy wieloletniej współpracy. Trudno mi jednoznacznie odnieść się do Pana sytuacji, natomiast decyzje kredytowe opierają się na wielu pa

...

07-05-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy