18-04-2016 10:10
Tak, tylko żeby dostać jakiekolwiek potwierdzenie, to najpierw trzeba wysłać wniosek. Niestety, ja wysłać nadal nie mogę. Po wypełnieniu i kliknięciu "wyślij", podaniu kodu, otrzymuję komunikat "Wystąpił błąd! Przepraszamy, Twój wniosek nie został zapisany. Prosimy spróbować ponownie później." I tak w kółko... Na różnych komuterach, różnych systemach, w różnych przeglądarkach. Adres email jest ok, załączniki są ok.
19-04-2016 09:33
bazylja pisze:
Tak, tylko żeby dostać jakiekolwiek potwierdzenie, to najpierw trzeba wysłać wniosek. Niestety, ja wysłać nadal nie mogę. Po wypełnieniu i kliknięciu "wyślij", podaniu kodu, otrzymuję komunikat "Wystąpił błąd! Przepraszamy, Twój wniosek nie został zapisany. Prosimy spróbować ponownie później." I tak w kółko... Na różnych komuterach, różnych systemach, w różnych przeglądarkach. Adres email jest ok, załączniki są ok.
Skontaktuj się z nami pod nr 32 357 00 10 - przyjmiemy indywidualne zgłoszenie.
24-08-2016 12:28
W moim przypadku wniosek o świadczenie wychowawcze pomimo wysłania w systemie bankowości elektronicznej ING w dniu 11 kwietnia br., nie został przekazany do systemu Emp@tia, a więc nie uzyskałem świadczenia od kwietnia. Pomimo złożenia dwukrotnych reklamacji ING umywa ręce, twierdząc, iż skoro wniosek nie został zarejstrowany w systemie Emp@tia, to mój problem, chociaż na tej stronie sam potwierdza iż były problemy z systemem bankowym. To się nazywa rzeczowe traktowanie klienta.
24-08-2016 12:31
24-08-2016 13:16
Ja dostałem potwierdzenie że wniosek został wysłany, stąd cały kłopot.
U mnie też wydłużyli,przed chwilą zobaczyłem w aplikacji
04-11-2024Nie, nie mam na myśli Keepassa. Korzystam z MacOS, ten ma wbudowany menadżer haseł Keychain/Passwords.
Przeczytałem twoją odpowiedź i szczerze mówiąc, przez to że zahaczyłeś o tak wiele wątków niezwiąz
Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
24 | |
13 | |
13 | |
7 | |
6 |