23-09-2016 17:22
Proszę o informację dotyczącą kosztu zakupu na Amazon UK. Moje zakupy będą miały wartość 145,55 funtów brytyjskich. Zakupów mam zamiar dokonać kartą kredytową VISA, która jak się nie mylę w przypadku funtów będzie podwójnie przewalutowana: funt - dolar - złotówka. Po jakim kursie kupię funta dzisiaj robiąc te zakupy....
23-09-2016 17:45
Przede wszystkim walutą rozliczeniową karty kredytowej Visa jest EUR, a nie USD. Także jeśli płacisz w innej walucie niż EUR, kwotę transakcji w pierwszej kolejności przeliczymy na EUR z zastosowaniem kursu organizacji płatniczej Visa, obowiązującego w dniu rozliczenia. A w drugiej kolejności kwotę przeliczymy z EUR na PLN według kursu sprzedaży dewiz (weźmiemy kurs z dnia roboczego poprzedzającego dzień obciążenia karty). Aktualne kursy znajdziesz na naszej stronie internetowej.
23-09-2016 17:51
Po jakim kursie mam przeliczać waluty, po kursie kupna czy sprzedaży, bo kursu średniego nie ma....
23-09-2016 18:06
Na stronie internetowej Visa możesz przeliczyć kwotę transakcji z USD na EUR (w polu wysokość opłaty za przewalutowanie wprowadzasz 0 %). A drugie przewalutowanie, tak jak już pisałam będzie po kursie sprzedaży z Tabeli bezgotówkowej. Teraz kurs sprzedaży EUR wynosi 4,4197 .
Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony
... 21-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
11 | |
8 | |
6 | |
4 | |
4 |