12-05-2021 12:37
Witam,
Jak automatyzujecie auto-type w KeePass 2.x pod logowanie w ING (login + hasło z maskowaniem)?
Zauważyłem, że :
{USERNAME}{TAB}{ENTER}{PICKCHARS: Password}{ENTER}nie zadziała, ponieważ KeePass wrzuca na sam początek dialog z PICKCHARS
Chyba że mam błędnie napisaną sekwencje?
14-05-2021 17:53
Nie wdrażamy rozwiązań wspierających użycie menadżera haseł.
Użycie menedżera haseł jest indywidualną sprawą. Dlatego nie wskazujemy, z którego z takich rozwiązań klient powinien korzystać.
18-05-2021 07:46
Nie chodzi mi o to czy Wy się dopasowujecie pod menadżer hasła czy nie.
Miałem na myśli, że szukam porady kogoś, kto sobie dobrze ustawił KeePass'a pod logowanie do ING, ponieważ maskujecie hasło a <Pickchars> nie działa mi tak jak bym chciał
13-06-2022 19:58
W jednym kroku mi się nie udało, ale przy użyciu dwóch skrótów.
1. Skrót klawiszowy Auto-type selected entry
2. Skrót klawiszowy Auto-type, sekwencja:
{DELAY=500}{PICKCHARS
assword}{ENTER}Delay opóźnia poszczególne znaki dzięki czemu focus ma czas przeskoczyć pomiędzy polami.
Alternatywna sekwencja:
{PICKFIELD}{ENTER}{DELAY=500}{PICKCHARS
assword}{ENTER}Kluczowe jest przy pierwszym uruchomieniu wybranie loginu i anulowanie okna pickchars, przy drugim uruchomieniu anulowanie okna pickfield i wybranie pickchars.
13-11-2023 11:55 | Edytowano: 13-11-2023 11:56
Czy jest mi ktoś w stanie podpowiedzieć jak w nowym wyglądzie logowania ING wygląda sekwencja autowpisywania dla KeePassXC (v 2.7.6)? Do tej pory używałem:
{PICKCHARS}{ENTER}po wpisaniu ręcznie loginu i po przejściu na ekran z hasłem. Niestety od momentu wprowadzenia nowego widoku keepass nie jest w stanie uzupełnić hasła
13-11-2023 19:15
Także używałem od zawsze, gdyż do zawsze miałem maskowane hasło:
{PICKCHARS
assword:C=5}{ENTER}ING traktuje ludzi jak idiotów. Strona napisana jest nie dla użytkownika, w takim razie dla kogo? Dla premii! Projekt był, ludzie premie dostali.
14-11-2023 16:20
Potwierdzam, zepsuli to.
Metodą prób i błędów znalazłem workaround. Podpowiadam:
{USERNAME}{ENTER}{DELAY 500}{SPLIT}{TAB}+{TAB}{PICKCHARS
assword:C=5}{ENTER}Aby użyć pola {SPLIT} musisz zainstalować plugin AutoTypeSplitter.
Ponieważ na nowej stronie z hasłem maskowanym tracony jest fokus po powrocie na nią z okienka KeePassa, powyższa sekwencja symuluje naciśnięcie TAB, później SHIFT+TAB, a dopiero później wprowadza znaki Twojego hasła.
19-09-2024 22:35 | Edytowano: 19-09-2024 22:36
Dzieki, uwielbiam Keepassa ale tej funkcji jeszcze nie widzialem "Pickchars" ( albo inaczej mowiac, dawno nie bylem zmuszony do takiej autoryzacje ; ] )
U mnie dziala tak, loguje sie poprostu uzywajac ctrl+b, wklejam username i pozniej skrotem klawiszowym wypelniam.
{LEFT}{PICKCHARS}{ENTER}
Mniej więcej od tygodnia prawidłowo działa uzupełnianie pól logowania za pomocą Bitwardena. Nie wiem co prawda kto faktycznie to rozwiązał (Bitwarden czy ING), jednak jeżeli to zmiana po stronie banku
... 13-05-2026Nie będę wam za darmo pomagał w debugowaniu błędu. Scenariusz znacie. Problem występuje zawsze w opisanej sytuacji, od co najmniej kliku tygodni. Możecie go naprawić, albo mieć klienta gdzieś i to ola
... 13-05-2026Ta sytuacja wymaga sprawdzenia. Prosimy o kontakt na czacie w Moim ING oraz o przekazanie dokładnej daty i godziny wystąpienia problemu.
13-05-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 12 | |
| 11 | |
| 8 | |
| 7 | |
| 5 |