Odpowiedz

Re.: Infolinia bezpieczeństwa to jakaś kpina

Dlatego z takich Banków należy jak najszybciej uciekać. W takich sytuacjach widać jak bezpieczne są nasze środki i w razie czego jaki będzie do nich dostęp.
Wolly1987
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
3
8
31-01-2026
Wiadomość 11 z 21 (449 wyświetleń)

Tak, po tej sytuacji zmienimy bank. Stres niewyobrażalny, a od nich zero informacji. 

sylwia5
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
5
5
31-01-2026
Wiadomość 12 z 21 (424 wyświetleń)

Czy ktokolwiek dodzwonił się na infolinie i ma jakiekolwiek informacje co z blokadami???

sylwia5
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
5
5
31-01-2026
Wiadomość 13 z 21 (384 wyświetleń)

Niestety nie. Ja już przestałem dzwonić bo mam dość tego Bota. Porażka nie Bank.
Wolly1987
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
3
8
31-01-2026
Wiadomość 14 z 21 (331 wyświetleń)

Ja wczoraj dodzwoniłem się o 23.14. Na szczęście, tak sobie wczoraj tłumaczyłem, jak konto zablokowane to nikt nie może na nie wejść. Po odblokowaniu nie było żadnych transakcji na koncie. Wymagana była zmiana hasła do bankowości internetowej. PIN pozostał bez zmian. Całość odblokowania trwała kilka minut.
potwur
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
3
30-01-2026
Wiadomość 15 z 21 (321 wyświetleń)

A czy podali jakieś uzasadnienie tej blokady? Pierwszy raz mnie coś takiego spotyka, a mam konta w różnych bankach.

Odpowiedz
0 Lajków
devil82
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
4
2
31-01-2026
Wiadomość 16 z 21 (308 wyświetleń)

Tylko tyle, że to działanie prewencyjne i przed odblokowaniem muszą mieć pewność, że po odebraniu połączenia z nieznanego numeru nie zostały przekazane żadne dane dotyczące logowania. Sam się zastanawiałem, jak uzyskali info o połączeniu przychodzących. Scenariusz taki sam polaczenie odebrałem, rozłączyłem się i sms o blokadzie.
Odpowiedz
0 Lajków
potwur
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
3
30-01-2026
Wiadomość 17 z 21 (268 wyświetleń)

Zastanawiające jest skąd oszuści mają nasze telefony (klientów ING) i skąd w ING wiedzą, że mieliśmy takie połączenie przychodzące.

Czyżby jakiś wyciek danych był i stąd te prewencyjne działania? 

sylwia5
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
5
5
31-01-2026
Wiadomość 18 z 21 (255 wyświetleń)

witam, miałem ten sam problem, udało mi się dodzwonić po godzinie. Okazało się ze blokują prewencyjnie najczęściej te osoby które otrzymały ten telefon, rozpoczynający się od numeru 22. Był to jakiś atak phishingowy. Jak ktoś jeszcze się nie dodzwonił to mała rada. Przy rozmowie z botem podaj, że jesteś klientem biznesowym wtedy nie rozłącza automatycznie z powodu przeciążenia tylko słuchasz sobie muzyczki aż cię połączą. 

grochu
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
1
1
31-01-2026
Wiadomość 19 z 21 (220 wyświetleń)

@sylwia5 dokładnie nad tym samym się zastanawiam, chyba coś jednak wyciekło. Szkoda że musimy sami snuć domysły, a bank któremu zaufaliśmy nas o niczym nie powiadomił.

Odpowiedz
0 Lajków
devil82
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
4
2
31-01-2026
Wiadomość 20 z 21 (217 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum

analogiczna sytuacja, o 20:36 zadzwonił automat krypto, rozłączyłem się natychmiast, 2 minuty później SMS od banku o blokadzie konta, kilka godzin później kolejny że konto odblokowane ale wcale tak ni

...

01-02-2026

@sylwia5 dokładnie nad tym samym się zastanawiam, chyba coś jednak wyciekło. Szkoda że musimy sami snuć domysły, a bank któremu zaufaliśmy nas o niczym nie powiadomił.

01-02-2026

witam, miałem ten sam problem, udało mi się dodzwonić po godzinie. Okazało się ze blokują prewencyjnie najczęściej te osoby które otrzymały ten telefon, rozpoczynający się od numeru 22. Był to jakiś a

...

01-02-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy