30-10-2023 22:04 | Edytowano: 30-10-2023 22:05
Dzień dobry, zobaczyłem, że temat został już wcześniej poruszony, ale widzę, że temat przygasł, także ponawiam prośbę o dodanie osobnego BLIK dla konta prywatnego i firmowego.
Korzystam z dwóch kont bankowych (prywatne i firmowe) w aplikacji ING. Jest to bardzo uciążliwe, że prowadząc gdzieś płatności, trzeba non stop wchodzić w ustawienie BLIK i przełączać w nim na inne konto bankowe. Będąc na koncie prywatnym ustawiam w BLIK konto prywatne, następnie jak przełączę się na konto firmowe, z niego wyświetlam kod blik, to tutaj również bierze pieniądze z konta prywatnego
Byłoby bardzo fajnie jakby na koncie firmowym był osobny BLIK i w nim ustawione konto firmowe, a na koncie prywatnym w bliku ustawione konto prywatne.
To nie jest jakaś odosobniona opinia, z ciekawości poruszyłem ten temat na pewnej konferencji, wśród ludzi którzy mają konta w ING, prawie wszyscy zwracali na to uwagę...
Pozdrawiam
31-10-2023 08:05
Dziękujemy za sugestię w sprawie BLIK'a, przekażę ją do odpowiedniej jednostki banku, która zajmuje się tym tematem.
Wiem, że nie macie tu takich możliwości, ale zamiast pisać kolejny raz na prywatnym czacie postanowiłam napisać publicznie,
bo takie sprawy trzeba nagłaśniać, a ludzi w podobnej sytuacji jest zdecydowa
... 17-02-2026Przepraszam Cię za kłopot z wpłatą. Tutaj nie mamy wglądu w dane w systemie bankowym i nie możemy się odnieść do samej reklamacji lub ruchów na Twoim koncie. Przekazałem prośbę o przyspieszenie do odp
... 17-02-2026Postanowiłam również napisać na szerszym forum o swoim problemie, bo czytając tutaj i na innych forach o skali
podobnych spraw to się włos na głowie jeży.
30.01.2026 przed godz.19.00 wpłacałam pieniądz
... 17-02-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 22 | |
| 17 | |
| 12 | |
| 8 | |
| 8 |