22-10-2025
00:20
– ostatnio edytowany
23-10-2025
09:20
przez
IlonaU
mam pytanie odnośnie dłużnika który zalega mi kilkadziesiąt tysięcy złotych. facet zwleka ze zwrotem w sumie 65k od maja 2025 roku. problemem jest to że zasłania się tym że ma zablokowane przez ing konto i wymagają od niego stale jakichś tam naliczeń. najpierw wymagali naliczeń po 10000zł za przelew potem po ok 1000zł za odblokowanie konta. problem z facetem mam taki że deklaratywnie jest świetny. deklaruje cały czas że chce zwrócić mi dług i oddać kasę ale nie może. facet cały czas twierdzi że blokuje go bank. na dowód swojej deklaratywności przesyłał mi potwierdzenia przelewów na 15000 25000 i 25000zł ale problem w tym że księgowanie tych rzekomych przelewów było np. na sobotę lub niedzielę. gdy przelew nie przyszedł facet mówił że bank cofnął. jak myślicie on (***)w ten sposób bank i wiele innych osób a mnie tylko przy okazji? cały czas deklaruje wpłatę. na początku mniej więcej w czerwcu lipcu przesyłał mi drobne kwoty pieniędzy jakiś 1000 1700 zł ale później nic nie następowało. co zrobić z takim facetem? wymyśla co chwilę różne ckliwe historie życia które przestają mi się składać w całość typu mój rodowy ojciec nie żyje a ojczym załatwi zwrot długu albo że "spadłem z dachu" gdzie domyślam się że ktoś go po prostu połamał za nie oddanie innych długów. mam pytanie jak zmusić takiego człowieka do fizycznego oddania pieniędzy? reklamacje groźby sądu nie działają. facet twierdzi że on bardzo chętnie pozbył się tych pieniędzy i one są cały czas na koncie ale ing blokuje przelewy. czy to w ogóle możliwe czy to zupełny oszust waszym zdaniem?
23-10-2025 09:21
W kwestii odzyskania pieniędzy, zachęcamy do kontaktu z odpowiednią instytucją, np. prawnikiem lub policją.
Prawdą jest, że przestępcy potrafią nadpisać nadawcę wysyłanego SMSa, który będzie wyglądał jak wysłany z ING. Jednak nie potrafią wysłać w imieniu banku kodu autoryzacyjnego, którego można użyć w apl
... 06-12-2025Trudno nam się tutaj odnieść do Twojej sprawy. Natomiast jeśli nie zgadzasz się z odpowiedzią na reklamację, to możesz się od niej odwołać. Możesz też napisać do nas na czacie, po zalogowaniu w Moim I
... 06-12-2025Trafiłem na ten temat w "społeczności ING " bo szukam rozwiązania problemu . Też spotkała mnie blokada konta przez brak oświadczenia. Zablokowane konto - na początku to się z tego śmiałem ale teraz
... 06-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 4 | |
| 3 | |
| 3 |