03-08-2024 09:47
06-12-2025 11:55
Trafiłem na ten temat w "społeczności ING " bo szukam rozwiązania problemu . Też spotkała mnie blokada konta przez brak oświadczenia. Zablokowane konto - na początku to się z tego śmiałem ale teraz nie nie jest mi już do śmiechu bo konto jest mi potrzebne do ŻYCIA !!
Klientem banku jestem od 8 lat , konto osobiste + kredyt hipoteczny ( zawarty 3 lata temu ) , konto firmowe obroty ponad milion rocznie. Bank generalnie wie o mnie wszytko a mimo to traktuje jak jakiegoś przestępcę tłumacząc się ustawą.
Oświadczenia składałem , byłem w oddziale banku wypełnione i przekazane dla pracownika ing. Kolejne oświadczenie wypełnione i zeskanowane wysłane elektronicznie. Złożona reklamacja - odrzucona .
Pracownicy w oddziale banku ING to statyści . Nic nie mogą nic nie wiedzą , tłumaczą że decyzje podejmują analitycy.
Infolinia - nie ma możliwości rozmowy tylko kradzież karty czy dokumentów można zgłosić. Nie ma żadnej rozmowy , od razu przełączają do " wirtualnego asystenta " !!
ING na początku był dobrym bankiem , nie miałem żadnych problemów. Na dobrych warunkach dostałem kredyt hipoteczny . Teraz przepuszczam że zredukowali znacznie ilość personelu , ludzi mało kompetentnych zatrudnili w oddziałach. Nie ma wystarczającej kadry pracowników do obsługi nas , klientów. Zamiast personelu automatyczne infolinie , czat boty itp. rozwiązania .
Powód jak zwykle ten sam , chodzi o oszczędności i chęć jeszcze większego zarobku banku.
Do pracownika banku który ma zamiar napisać komentarz : Proszę nie proponować rozwiązania problemu , przepraszać i że jest pani/panu przykro. Traktujcie NAS KLIENTÓW z szacunkiem i zrozumieniem . To że ktoś ma hipotekę u was na 20 - 30 lat nie daje wam prawa na pomiatanie nim i ograniczaniem jego swobody ( blokada konta ) .
06-12-2025 12:29
Trudno nam się tutaj odnieść do Twojej sprawy. Natomiast jeśli nie zgadzasz się z odpowiedzią na reklamację, to możesz się od niej odwołać. Możesz też napisać do nas na czacie, po zalogowaniu w Moim ING, abyśmy przekazali prośbę o pilną pomoc, do odpowiednich specjalistów.
Prawdą jest, że przestępcy potrafią nadpisać nadawcę wysyłanego SMSa, który będzie wyglądał jak wysłany z ING. Jednak nie potrafią wysłać w imieniu banku kodu autoryzacyjnego, którego można użyć w apl
... 06-12-2025Trudno nam się tutaj odnieść do Twojej sprawy. Natomiast jeśli nie zgadzasz się z odpowiedzią na reklamację, to możesz się od niej odwołać. Możesz też napisać do nas na czacie, po zalogowaniu w Moim I
... 06-12-2025Trafiłem na ten temat w "społeczności ING " bo szukam rozwiązania problemu . Też spotkała mnie blokada konta przez brak oświadczenia. Zablokowane konto - na początku to się z tego śmiałem ale teraz
... 06-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 4 | |
| 3 | |
| 3 |