Płatności

Odpowiedz

Re: Re.: Blokada konta przez brak oświadczenia

Moja siostra ma właśnie podobna sytuację. Cała nasza rodzina jest klientami ING od wielu lat i każdy postanowił zlikwidować rachunek po przeczytaniu wiadomości na tym forum.
Odpowiedz
0 Lajków
Stela1874
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
03-08-2024
Wiadomość 21 z 23 (2 138 wyświetleń)

Trafiłem na ten temat w  "społeczności ING " bo szukam rozwiązania problemu . Też spotkała mnie blokada konta przez brak oświadczenia.  Zablokowane konto - na początku to się z tego śmiałem ale teraz nie nie jest mi już do śmiechu bo konto jest mi potrzebne do ŻYCIA !!  

Klientem banku jestem od 8 lat , konto osobiste + kredyt hipoteczny ( zawarty 3 lata temu ) , konto firmowe obroty ponad milion rocznie.  Bank generalnie wie o mnie wszytko a mimo to traktuje jak jakiegoś przestępcę tłumacząc się ustawą.    

Oświadczenia składałem , byłem w oddziale banku wypełnione i przekazane dla pracownika ing.  Kolejne oświadczenie wypełnione i zeskanowane wysłane elektronicznie.  Złożona reklamacja - odrzucona .

Pracownicy w oddziale banku ING to statyści . Nic nie mogą nic nie wiedzą , tłumaczą że decyzje podejmują analitycy. 

Infolinia -  nie ma możliwości rozmowy tylko kradzież karty czy dokumentów można zgłosić.  Nie ma żadnej rozmowy , od razu przełączają do " wirtualnego asystenta " !!  

ING na początku był dobrym bankiem , nie miałem żadnych problemów. Na dobrych warunkach dostałem kredyt hipoteczny . Teraz przepuszczam że zredukowali znacznie ilość personelu , ludzi mało kompetentnych zatrudnili w oddziałach. Nie ma wystarczającej kadry pracowników do obsługi nas , klientów. Zamiast personelu automatyczne infolinie , czat boty itp. rozwiązania . 

Powód jak zwykle ten sam , chodzi o oszczędności i chęć jeszcze większego zarobku banku.  

Do pracownika banku który ma zamiar napisać komentarz :    Proszę nie proponować rozwiązania problemu , przepraszać i że jest pani/panu przykro.  Traktujcie NAS KLIENTÓW z szacunkiem i zrozumieniem .  To że ktoś ma hipotekę u was na 20 - 30 lat nie daje wam prawa na pomiatanie nim i ograniczaniem jego swobody ( blokada konta ) .  

parafara
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
1
06-12-2025
Wiadomość 22 z 23 (211 wyświetleń)

Trudno nam się tutaj odnieść do Twojej sprawy. Natomiast jeśli nie zgadzasz się z odpowiedzią na reklamację, to możesz się od niej odwołać. Możesz też napisać do nas na czacie, po zalogowaniu w Moim ING, abyśmy przekazali prośbę o pilną pomoc, do odpowiednich specjalistów.

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
KamilW
Moderator
Moderator icon
94
11
19-05-2022
Wiadomość 23 z 23 (205 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: nowy system bankowosci internetowej

Prawdą jest, że przestępcy potrafią nadpisać nadawcę wysyłanego SMSa, który będzie wyglądał jak wysłany z ING. Jednak nie potrafią wysłać w imieniu banku kodu autoryzacyjnego, którego można użyć w apl

...

06-12-2025

Trudno nam się tutaj odnieść do Twojej sprawy. Natomiast jeśli nie zgadzasz się z odpowiedzią na reklamację, to możesz się od niej odwołać. Możesz też napisać do nas na czacie, po zalogowaniu w Moim I

...

06-12-2025

Trafiłem na ten temat w  "społeczności ING " bo szukam rozwiązania problemu . Też spotkała mnie blokada konta przez brak oświadczenia.  Zablokowane konto - na początku to się z tego śmiałem ale teraz

...

06-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy