17-02-2026 12:59
Postanowiłam również napisać na szerszym forum o swoim problemie, bo czytając tutaj i na innych forach o skali
podobnych spraw to się włos na głowie jeży.
30.01.2026 przed godz.19.00 wpłacałam pieniądze w Orzeszu, urządzenie RNET4617 w Biedronce. Kwota 1300 zł.
Wpłatomat podczas przeliczania podał komunikat, że część pieniędzy jest albo zbyt zniszczona, albo jest w innej walucie (?)
i że wpłata nie zostanie zaksięgowana. Karta została zwrócona, pieniądze nie. NA URZĄDZENIU NIE MA ŻADNYCH INFORMACJI
CO ROBIĆ W TAKIEJ SYTUACJI, a z tego co się orientuję to taka wyraźna informacja naklejona na bankomat oraz monitoring
są prawnie obowiązkowe! Zdenerwowana musiałam szukać jakiegoś kontaktu w necie, ale oczywiście o tej godzinie można
„rozmawiać” jedynie z botem.
W trakcie zgłaszania problemu urządzenie weszło w tryb serwisowy - myślałam, że zaraz dostanę jakieś powiadomienie,
jednak po wejściu na swoje konto internetowe nie zauważyłam żadnej dodanej reklamacji (!) zgłosiłam więc to od razu
jeszcze poprzez czat. W międzyczasie wpłatomat zakończył serwisowanie i ... uruchomił się do normalnego użytku.
Po tygodniu dobijania się poprzez czat otrzymałam odpowiedź, że przecież wcale nie wpłacałam 1300, a jedynie 400 zł
i tyle zostało mi zwrócone (!!!) Oczywiście od razu napisałam „reklamację reklamacji” (106669/022026 z 9 lutego),
ale nie chcę czekać na odpowiedź do 2 marca i oczekuję zwrotu moich pieniędzy, bo nie wyobrażam sobie, że miałabym
nie odzyskać pozostałej kwoty.
PS. ”specjaliści od reklamacji” niech sobie przeanalizują pewną powtarzalność moich działań na koncie - pensję w gotówce
otrzymuję ostatniego i jednorazowo wpłacam większą gotówkę, bo pierwszego dnia miesiąca zawsze opłacam rachunki,
a potem w miarę potrzeb dorzucam po trochu - teraz potrzebną kwotę musiała mi przelać siostra!
Kilka lat temu miałam już podobną sytuację, ale po rozmowie z pracownikiem banku wieczorem miałam już pieniądze na koncie.
PS. póki co nie dokonuję płatności kartą BO NIE MAM JUŻ PIENIĘDZY NA KONCIE, oczekuję więc zwolnienia z opłaty 10,00
za niewyrobienie minimum transakcyjnego w lutym.
Oczekuję przyśpieszenia wyjaśnienia sprawy i zaksięgowania reszty kwoty.
17-02-2026 13:03
Przepraszam Cię za kłopot z wpłatą. Tutaj nie mamy wglądu w dane w systemie bankowym i nie możemy się odnieść do samej reklamacji lub ruchów na Twoim koncie. Przekazałem prośbę o przyspieszenie do odpowiedniego zespołu.
17-02-2026 13:11
Wiem, że nie macie tu takich możliwości, ale zamiast pisać kolejny raz na prywatnym czacie postanowiłam napisać publicznie,
bo takie sprawy trzeba nagłaśniać, a ludzi w podobnej sytuacji jest zdecydowanie więcej. Dobrze by było, jakby uczestnicy tego forum
dopisywali informacje o wyniku zakończenia ich spraw.
Dziękuję za monit o przyśpieszenie.
Wiem, że nie macie tu takich możliwości, ale zamiast pisać kolejny raz na prywatnym czacie postanowiłam napisać publicznie,
bo takie sprawy trzeba nagłaśniać, a ludzi w podobnej sytuacji jest zdecydowa
... 17-02-2026Przepraszam Cię za kłopot z wpłatą. Tutaj nie mamy wglądu w dane w systemie bankowym i nie możemy się odnieść do samej reklamacji lub ruchów na Twoim koncie. Przekazałem prośbę o przyspieszenie do odp
... 17-02-2026Postanowiłam również napisać na szerszym forum o swoim problemie, bo czytając tutaj i na innych forach o skali
podobnych spraw to się włos na głowie jeży.
30.01.2026 przed godz.19.00 wpłacałam pieniądz
... 17-02-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 2 | |
| 2 | |
| 1 | |
| 1 | |
| 1 |