Oddziały, bankomaty, wpłatomaty

Odpowiedz

wpłatomat zeżarł pieniądze - bank oddał tylko część

Postanowiłam również napisać na szerszym forum o swoim problemie, bo czytając tutaj i na innych forach o skali

podobnych spraw to się włos na głowie jeży.

30.01.2026 przed godz.19.00 wpłacałam pieniądze w Orzeszu, urządzenie RNET4617 w Biedronce. Kwota 1300 zł.

Wpłatomat podczas przeliczania podał komunikat, że część pieniędzy jest albo zbyt zniszczona, albo jest w innej walucie (?)

i że wpłata nie zostanie zaksięgowana. Karta została zwrócona, pieniądze nie. NA URZĄDZENIU NIE MA ŻADNYCH INFORMACJI

CO ROBIĆ W TAKIEJ SYTUACJI, a z tego co się orientuję to taka wyraźna informacja naklejona na bankomat oraz monitoring

są prawnie obowiązkowe! Zdenerwowana musiałam szukać jakiegoś kontaktu w necie, ale oczywiście o tej godzinie można

„rozmawiać” jedynie z botem.

W trakcie zgłaszania problemu urządzenie weszło w tryb serwisowy - myślałam, że zaraz dostanę jakieś powiadomienie,

jednak po wejściu na swoje konto internetowe nie zauważyłam żadnej dodanej reklamacji (!) zgłosiłam więc to od razu

jeszcze poprzez czat. W międzyczasie wpłatomat zakończył serwisowanie i ... uruchomił się do normalnego użytku.
Po tygodniu dobijania się poprzez czat otrzymałam odpowiedź, że przecież wcale nie wpłacałam 1300, a jedynie 400 zł

i tyle zostało mi zwrócone (!!!) Oczywiście od razu napisałam „reklamację reklamacji” (106669/022026 z 9 lutego),

ale nie chcę czekać na odpowiedź do 2 marca i oczekuję zwrotu moich pieniędzy, bo nie wyobrażam sobie, że miałabym

nie odzyskać pozostałej kwoty.

PS. ”specjaliści od reklamacji” niech sobie przeanalizują pewną powtarzalność moich działań na koncie - pensję w gotówce

otrzymuję ostatniego i jednorazowo wpłacam większą gotówkę, bo pierwszego dnia miesiąca zawsze opłacam rachunki,

a potem w miarę potrzeb dorzucam po trochu - teraz potrzebną kwotę musiała mi przelać siostra!

Kilka lat temu miałam już podobną sytuację, ale po rozmowie z pracownikiem banku wieczorem miałam już pieniądze na koncie.

PS. póki co nie dokonuję płatności kartą BO NIE MAM JUŻ PIENIĘDZY NA KONCIE, oczekuję więc zwolnienia z opłaty 10,00
za niewyrobienie minimum transakcyjnego w lutym.

Oczekuję przyśpieszenia wyjaśnienia sprawy i zaksięgowania reszty kwoty.

Odpowiedz
0 Lajków
atabe78
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
3
0
17-02-2026
Wiadomość 1 z 5 (139 wyświetleń)

Re: wpłatomat zeżarł pieniądze - bank oddał tylko część

Przepraszam Cię za kłopot z wpłatą. Tutaj nie mamy wglądu w dane w systemie bankowym i nie możemy się odnieść do samej reklamacji lub ruchów na Twoim koncie. Przekazałem prośbę o przyspieszenie do odpowiedniego zespołu.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszF
Moderator
Moderator icon
655
133
12-04-2017
Wiadomość 2 z 5 (139 wyświetleń)

Wiem, że nie macie tu takich możliwości, ale zamiast pisać kolejny raz na prywatnym czacie postanowiłam napisać publicznie,

bo takie sprawy trzeba nagłaśniać, a ludzi w podobnej sytuacji jest zdecydowanie więcej. Dobrze by było, jakby uczestnicy tego forum

dopisywali informacje o wyniku zakończenia ich spraw.

Dziękuję za monit o przyśpieszenie.

Odpowiedz
0 Lajków
atabe78
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
3
0
17-02-2026
Wiadomość 3 z 5 (131 wyświetleń)

Re.: wpłatomat zeżarł pieniądze - bank oddał tylko część

Rzecz niesamowita - godzinę po napisaniu na tym forum ... reszta pieniędzy się jednak się we wpłatomacie odnalazła. Niesmak jednak pozostaje.
Odpowiedz
0 Lajków
atabe78
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
3
0
17-02-2026
Wiadomość 4 z 5 (73 wyświetleń)

Re: Re.: wpłatomat zeżarł pieniądze - bank oddał tylko część

Dziękujemy za informację i cieszy nas to, że udało nam się pomóc.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszF
Moderator
Moderator icon
655
133
12-04-2017
Wiadomość 5 z 5 (63 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: wpłatomat zeżarł pieniądze - bank oddał tylko część

Dziękujemy za informację i cieszy nas to, że udało nam się pomóc.

17-02-2026
Re.: wpłatomat zeżarł pieniądze - bank oddał tylko część

Rzecz niesamowita - godzinę po napisaniu na tym forum ... reszta pieniędzy się jednak się we wpłatomacie odnalazła. Niesmak jednak pozostaje.

17-02-2026

Wiem, że nie macie tu takich możliwości, ale zamiast pisać kolejny raz na prywatnym czacie postanowiłam napisać publicznie,

bo takie sprawy trzeba nagłaśniać, a ludzi w podobnej sytuacji jest zdecydowa

...

17-02-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy