Odpowiedz

Wpłatomat zle policzyl banknoty

Witam

Nr. zgłoszenia 107931/032025

10.03.2025 Wpłacałem kwotę 16500 zł. 103 banknoty 100 zł + 31 banknotów 200 zł. Wpłatomat przeliczył banknoty i wskazał kwotę 11600 zł. Anulowałem Transakcje i otrzymałem zwrot 11600. Po tej transakcji wpłatomat wyświetlił informacje ze jest nieczynny.  10000 zł. miałem w banderoli resztę przeliczoną klika krotnie ponieważ była to opłata za wynajem od lokatorów. Oddane banknoty 100 zł x100 szt.= 10000 wpłaciłem w wpłatomacie obok ta transakcja przebiegła poprawnie. O całym zajściu odrazu poinformowałem infolinie. Zgłosiłem reklamacje na którą otrzymałem negatywna odpowiedz. Bank wskazuje, że wpłacałem 84 banknoty 100 zł oraz 16 x 200zł. przypominam ze wpłatomat zwrócił mi 103 banknoty 100zł. brakowało 15x200zł. Zgłosiłem kolejna reklamacje w której wskazuje ze banknoty zwrócone były w liczbie 103x100 zł, a nie tak jak przeliczyli 84, czego dowodem jest moja wplata w wpłatomacie obok, co z kolei można potwierdzić na monitoringu (o co prosiłem w reklamacji), że na przykład nie dokładam żadnych banknotów. Niestety ta reklamacja ponownie została odrzucona.  Nie mogę otrzymać raportu na podstawie którego stwierdzają że wpłacałem mniej niż zadeklarowałem. Wychodzi na to że mam im wierzyć na słowo. Zapis z monitoringu nie jest dla nich żadnym dowodem.  3000 złotych to nie jest dla mnie błacha kwota. CZy ktoś miał podobną sytuację? Macie jakieś doświadczenia? jak dochodzić swoich praw? Niestety po wielu latach współpracy z Ing musze stwierdzić że zostałem oszukany, okradziony i pozostawiony samemu sobie. 

aktualnie jestem na etapie rozpatrywania mojej sprawy z Rzecznikiem Finansowym 

Odpowiedz
0 Lajków
Jakub-Krajewski
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
28-03-2025
Wiadomość 1 z 1 (89 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Rozpatrzenie wniosku

Tak - wspaniale. Należy nadmienić, że proces weryfikacji dokumentów nie jest realizowany do zakończenia w jednym kroku. Kiedy znajdujecie państwo brak - podajecie wymaganie i wniosek trafia na koniec

...

31-03-2025
Re.: Długi proces decyzyjności

Dziękuje za odpowiedź Pani Natalio.
Niestety ale nie widzę sensu dla mnie składania reklamacji bo nic to nie zmieni. Termin minął.
Jeżeli to ma przysporzyć państwu źródła do poprawy procesu - to ja podz

...

31-03-2025
Re.: Elewacja - kredyt hipoteczny

Prosimy w tej sprawie skontaktuj się z naszymi doradcami hipotecznymi. Przez naszą stronę możesz się umówić na spotkanie wideo z dowolnego miejsca. Skorzystać z naszej strony www.ing.pl/kontakt : Spot...

31-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy